Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Sucul de sfeclă este un elixir pentru toate bolile

Culoarea frumoasă și strălucitoare a sfeclei roșii poate face pe oricine să se îndrăgostească de ea, dar este adesea ignorat, probabil datorită gustului său specific. Dacă nu sunteți neaparat un fan, trebuie să știți că sfeclă a câștigat o popularitate uimitoare în întreaga lume, în ultima perioadă. Are un conținut scăzut de grăsimi, plin de antioxidanți puternici, bogat în vitamina C , și ajută la absorbția fierului.Trebuie să spunem mai mult? Atât frunzele, cât și rădăcinile pot fi consumate. În timp ce rădăcina roz este dulce, frunzele verzi întunecate sunt amare, dar foarte bogate în calciu , fier și vitamina A. Un pahar de apă de sfeclă sau suc de sfeclă, vă oferă toate vitaminele și mineralele într-o formă concentrată. Nu îndepărtați pulpa, deoarece este locul unde este fibra.
Dacă nu v-am convins până acum, vă mai povestim în continuare despre câteva beneficii incredibile ale sucului de sfeclă.

1. Reglează tensiunea arterială.
Una dintre beneficiile sucului de sfeclă roșie poate ajuta la scăderea temporară a hipertensiunii arteriale. Nitrații naturali care se găsesc în sfeclă, cresc oxidul nitric găsit în vasele de sânge care permit mai mult oxigen să curgă în creier, inimă și mușchi și, astfel, să scadă tensiunea arterială ridicată.

2. Ajută la sănătatea pielii.
Dacă sunteți sănătoși din interior, acestea se reflectă în exterior. Sucul de sfeclă de zahăr acționează ca un purificator de sânge, care este esențial pentru menținerea stralucirii și sănătății pielii. De asemenea, sfecla este bogată în vitamina C, care ajută la curățarea de pete și echilibrează tonusul pielii, oferindu-i o strălucire naturală.

3. Este o modalitate excelentă de detoxifiere naturală.
Sfeclă roșie este o sursă unică de betalain – un tip de fitonutrient. Acești compuși sunt cunoscuți pentru a furniza proprietăți puternice antioxidante, antiinflamatoare și detoxifiere.

4. Protejează ficatul
Pentru mult timp, sfeclă roșie a fost cunoscută sub numele de alimente care protejează ficatul. Este un excelent agent de curățare a ficatului și ajută la eliminarea tuturor toxinelor . Cu ajutorul compușilor cum ar fi metionina și glicina, previne acumularea acizilor grași și stimularea celulelor hepatice.

5. Bun pentru digestie
Sucul de sfeclă de zahăr cu pulpă este plin de fibre care ajută la reglarea proceselor digestive și, de asemenea, ameliorează constipația. Sfeclă roșie este, de asemenea, bogată în betaine, care este un agent considerat a fi benefic pentru sănătatea digestivă. Un pahar de suc de sfeclă este de asemenea un remediu excelent pentru un stomac deranjat.

6. Reduce glicemia din sânge
Deși este bogată în zahăr, sfeclă roșie ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.Studiile au arătat că nu duce la o concentrație crescută de glucoză în sânge. Acest lucru înseamnă pur și simplu că zaharurile naturale din sfecla sunt eliberate foarte lent în organism și, astfel, previne piroane bruște. Sub formă de suc, poate ajuta de fapt diabetici.

Cum se prepară sucul de sfeclă?

Ingrediente:

  • 1-2 sfeclă (să fie curățată, spălată și tăiată în bucăți mici)
  • Apă (dacă doriți să diluați sucul)
  • Opțional: lămâie sau portocală (pentru a adăuga un gust proaspăt și o notă de aciditate)

Spălați bine sfecla pentru a îndepărta orice murdărie sau reziduuri. Tăiați capetele sfeclăi și aruncați-le. Nu este necesar să decojiți sfecla, deoarece multe dintre nutrienți se găsesc chiar sub coajă. Tăiați sfecla în bucăți mici sau fâșii subțiri. Cu cât sunt bucățile mai mici, cu atât va fi mai ușor să extrageți sucul.

Puteți folosi un storcător de fructe și legume sau un blender pentru a extrage sucul din bucățile de sfeclă. Dacă folosiți storcător, treceți bucățile de sfeclă prin el pentru a obține sucul. Dacă folosiți blender, amestecați bucățile de sfeclă cu puțină apă pentru a obține o pastă, apoi strecurați pasta printr-un tifon sau sită fină pentru a obține sucul. Dacă găsiți sucul de sfeclă prea concentrat sau intens în gust, puteți dilua sucul cu puțină apă, după gust. Amestecați sucul bine pentru a asigura omogenizarea și serviți imediat.

loading...

Add comment