Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Emma Neagu, gimnasta fară un picior de la Românii au talent

Emma Neagu este o fetiță de 15 ani, născută în Toronto, Canada, care are o poveste de viata impresionanta. Ea s-a dedicat gimnasticii la vârsta de trei ani și jumătate și a reușit să exceleze în acest domeniu, amputându-și chiar și piciorul doar pentru a-și urma pasiunea. Acum doi ani, Emma a fost diagnosticată cu cancer osos și deși doctorii au spus că ar putea să-și salveze piciorul, ea a decis să îl amputeze doar pentru a putea dansa. Doar din pasiunea pentru gimnastică și dans, ea a renunțat la piciorul ei, deoarece dacă decidea să nu-l amputeze, ar fi urmat să-i pună o tijă metalică în picior, care o împiedica să mai poată face tot ceea ce face acum.

“Cred că am făcut alegerea potrivită pentru că am vrut să fac gimnastică și dans”, a spus Emma.”De mult timp m-am întrebat de ce eu, de ce eu? Nu știu dacă mi-a salvat viața, dar mi-a dat puterea să trec peste asta “, a adăugat copilul. Merită într-adevăr să dovedești că obstacolele din viață sunt făcute doar pentru a fi depășite.

Prezentatorii spectacolului, Smiley și Pavel Bartos, cei 4 membrii ai juriului și publicul au avut lacrimi în ochi, mai ales că Emma a spus în mod discret că încă nu s-a vindecat complet: “Mă simt bine, dansez, rezultatele arată altceva, dar mă simt bine și fac ceea ce vreau.” Mama ei a explicat că în ultima radiografie a mai existat altceva, și că a avut și două operații pulmonare, deoarece a fost metastazată.

Florin Călinescu a fost extrem de entuziasmat: “Se pare că este inimaginabil să vezi un copil cu o asemenea atitudine în fața mea, este teribil să spun că boala este acolo și necunoscută, acest copil are o demnitate imensă Dumnezeu, dacă îl urmăm , uneori are judecăți greu de înțeles. ”

“Mesajul pe care îl trimiteți este admirabil, sunt atât de mulți oameni care urmăresc televizorul și, eventual, în situații similare și nu știu cum să-și ridice capul, să rămână sănătos, să se bucure de viață și să îi dați exemplul cel mai bun pe care îl admir și vă iubesc pentru el , adăugă Andra.

Mihai Petre a aplaudat și i-a mulțumit: “Ești un adevărat exemplu, sunt fascinat de zâmbetul tău și cât de pozitiv ești”.

Am fost destul de norocos să înțeleg acest lucru cu mult timp în urmă de la dragul meu prieten Edi Novak, fostul campion al României de patinaj de mare viteză, care a avut odată dificultăți de a rămâne instabil după un accident și în loc să fie mental, nu a făcut nimic altceva, decât să devină și mai ambițios și a început un alt sport unde România nu are nici o tradiție, la care nu numai că a devenit foarte bun, el este cel mai bun din lume, este primul campion paralimpic la ciclism al României. Deci, din surse apropiate sufletului meu, asigură că viața este încă frumoasă și că performanța poate fi asigurată, indiferent de ce se întâmplă ” a declarat Andi Moisescu de la concurs.