Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

România a obținut aur și bronz la Cupa Mondială de canotaj. Aurul a venit la „proba regină”

România s-a clasat pe locul VI în lume, la Cupa Mondială de canotaj de la Roterdam.România a punctat, conform regulamentelor internaționale, cu cele 8 echipaje ajunse în finalele A, dintre care două echipaje au fost medaliate cu aur și bronz, iar restul șase, au ocupat locurile 4-6 la Cupa Mondială.Deși nu acesta a fost neaparat obiectivul principal, este de remarcat că România a reușit să obțină un punctaj de 20 de puncte, la o competiție unde au participat 42 de țări.

Medalia de aur a fost obținută la duble vâsle, de tinerele Simona Radis și Ancuța Bodnar, iar bronzul la patru rame, a fost obținut de Denisa Tilvescu, Mădălina Bereș, Viviana Bejinariu și Ioana Vrînceanu.Acestea au adus cele mai multe puncte, 8 și respectiv 5, dar și celelalte echipe finaliste au contribuit consistent și au adus puncte. În clasamentul final România s-a clasat pe locul 5, după Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie și Germania.Iar în clasamentul pe medalii, România a ocupat poziția a 11-a.

Aceste tinere sunt de apreciat pentru tot ceea ce au reușit să facă la Cupa Mondială de canotaj.Au avut mult de învățat și au acumulat experiență la acest concurs, desfășurat în condiții speciale, cu avantaje de culoar, cu vreme nefavorabilă și altele.Acesta a fost ultimul concurs înaintea celor 7 săptămâni rămase, de pregătire intensă, până la Campionatele Mondiale și calificările pentru JO de la Tokyo 2020, momentul cel mai importan al acestui an.Dorim să felicităm toate canotoarele și canotorilor din lotul olimpic român, colectivelor tehnice și medicale.Le dorim mult succes tuturor în continuare, avem încredere în sportivii și tehnicienii loturilor noastre!

“A fost un concurs greu, așa cum ne așteptam, cu adversari pe măsură care s-au înscris în această competiție pentru ultimul test înainte de Campionatul Mondial de la Linz din Austria. Vremea capricioasă, dar mai ales vântul au dat calculele peste cap pentru foarte mulți concurenți. La Rotterdam, România a avut 8 echipaje în finală, iar în toate probele în care au luat startul (9 la număr), echipajele noastre au obținut performanțe ce le-ar garanta calificarea pentru JO Tokyo 2020. Acesta este obiectivul principal al FR Canotaj în acest moment. Campionatul Mondial de la Linz va fi unul foarte greu, dar echipajele noastre sunt pregătite pentru acest examen final din 2019”, declară Dorin Alupei, Antrenor Federal.

loading...

Add comment