Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un român, prima persoană din lume care a reușit să străbată Dunărea înot 2800 de km, fără echipament

Bibliotecarul Avram Iancu, care a trecut pe Canalul Mânecii fără un costum de neopren, a reușit încă o performanță extraordinară: a reușit să înoate 2800 km de-a lungul fluviului Dunărea fără protecție termică.Astfel, el a devenit prima persoană din lume care a încheiat această cursă de înot fără costum de neopren sau alte articole de ajutor.

El a declarat pentru o revistă de presă că cea mai mare problemă a fost hipotermia, deoarece a încercat să înoate fără costum de protecție.

Românul a plecat în 18 iunie din Munții Pădurea Neagră din Germania, locul unde a început provocarea. Călătoria lungă a început pe 20 iunie de la Donaueschingen și s-a încheiat pe 16 septembrie în Sulina, România.Avram Iancu a spus că dorește să transpună în realitate aventura personajului principal din „Pilonul Dunării” , un roman al celebrului scriitor Jules Verne. Cu toate acestea, Iancu a înotat lungimea Dunării, spre deosebire de personajul romanului, care a călătorit pe râu într-o barcă.

Potrivit lui Avram Iancu, doar două persoane au reușit să înoate până acum fluviul Dunărea. Unul dintre aceștia este Martin Strel, sloven, care în 2000 a înotat timp de 58 de zile folosind un costum de neopren. Șase ani mai târziu, canadianul Mimi Huges a terminat aceeași cale după 90 de zile, echipat cu un costum de neopren.

În 2016, Avram Iancu a înotat Canalul Mânecii fără costum de neopren în 18 ore . A fost a patra încercare. Andrei Roșu a devenit primul român care a înconjurat Canalul Mânecii în iunie 2015 , dar performanța sa nu a fost recunoscută oficial de Asociația de înot a canalului, care validează canalul încrucișat cu succes deoarece a folosit un costum de neopren.Dan Canta, un român care trăiește în Melbourne, Australia, a devenit oficial primul roman care a înconjurat Canalul Mânecii în august 2015. Avea doar 16 ani în acel moment.

loading...

Add comment