Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Simona Halep este noua campioană la Wimbledon

Simona Halep a reușit astăzi să aducă bucurie țarii noastre cu un meci extraordinar la Wimbledon în Marea Britanie.Simona a avut parte numai de cuvinte de laudă și de felicitări și admirație.Halep a învins-o pe campioana Serena Williams în finala de la Wimbledon.Primele persoane care au felicitat-o pe campioana României au fost organizatorii turneului.„Visul a devenit realitate” și „o performanță magică”, aceastea au fost cuvintele lor.Halep a fost felicitată și de fosta mare campioană a României, cu primul 10 din istoria gimnasticii, Nadia Comăneci: „Ce finală! Felicitări, Simona! Cel mai bun meci dintotdeauna”, a scris pe contul de Twitter Nadia Comăneci. De asemenea, Ilie Năstase a adus numai cuvinte de laudă la adresa campioanei.El a declarat că Simona a servit foarte bine astăzi , a alergat-o pe Williams și a reușit să o facă să greșească.

Simona Halep a obţinut al doilea său titlu de Mare Şlem, cu o victorie obținută în doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial, Serena Williams.Aceasta din urmă a ratat șansa de a egala recordul de 24 de trofee Mare Şlem, deţinut de australianca Margaret Court.

Românca a jucat impecabil în această finală.„A fost un meci dezechilibrat. Simona Halep nu a evoluat niciodată la un asemenea nivel pe iarbă, iar Serena Williams, de şapte ori câştigătoare la All England Club, a făcut-o rareori atât de prost. Teoretic, americanca pleca totuşi ca favorită la a unsprezecea sa finală pe gazonul englez şi pierduse o singură dată în zece meciuri în faţa Simonei Halep”, comentează AFP.

Pentru Simona, acesta este al doilea turneu de Grand Slam din palmares, dupa cel de la Roland Garros 2018.In urma acestui rezultat, Simona va urca trei locuri in clasamentul WTA, iar incepand de luni va fi pe 4.Programul Simonei continuă cu un nou turneu Premier 5, la Cincinnati, între 12 și 18 august. Fostul lider mondial are de apărat 585 de puncte și aici, datorate finalei din 2018.

loading...

Add comment