Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Klaus Iohannis:„Starea de urgență nu va fi prelungită.Din 15 mai se deschid saloanele de îngrijire personală și cabinetele stomatologice”.

Președintele Klaus Iohannis a făcut astăzi un anunt foarte important pentru populația țării noastre.Starea de urgență nu va mai fi prelungită.Dar, totuși a spus că va urma din 15 mai așa numita stare de alertă.Vom vedea în continuare ce presupune această stare de alertă.

„Starea de urgență nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret. 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Din 15 mai vom intra în stare de alertă”, a spus, luni, într-o declarație de presă, președintele Klaus Iohannis.

Tot acesta a declarat că situația nu s-a îmbunătățit încă și că epidemia nu a trecut.Astăzi având încă 300 de noi cazuri cu persoane confirmate pozitiv cu noul covid-19.

„După 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității. Dar e bine să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem.Se vor redeschide saloanele de îngrijire personală, cabinetele stomatologice și muzeele. Toate în condiții speciale de distanțare și igienă. Cu toții vom purta mască de protecție când suntem în spații închise și în mijloacele de transport în comun”, a explicat Iohannis.

Șeful statului a mai adăugat că relaxarea se va face pas cu pas, iar măsurile vor fi luate o dată la două săptămâni.

Din păcate, unele restricții vor rămâne.Sporturile individuale vor fi permise, însă rămâne restricția că nu avem voie să ne întâlnim în grupuri mai mari de 3 persoane.Sportivii profesioniști vor putea începe cantonamentele, însă doar în condiții speciale. Competițiile vor putea fi repornite la o dată ce va fi anunțată ulterior.Nici bazele sportive nu se deschid.

Sfatul nostru este să ne protejăm în continuare de acest virus și să evităm cât mai mult contactul cu persoanele străine.Este important să respectăm regulile de igienă, să curățăm și să dezinfectăm zilnic toate suprafețele pe care le atingem frecvent, să purtăm mască și să evităm să ieșim din casă în locuri publice aglomerate dacă nu este absolut necesar.Să nu uităm că sănătatea noastră este pe primul loc.

loading...

Add comment