Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Medalia de aur și bronz obținută de tinerele românce la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete din Suedia la care au participat peste 50 de țări

La cea de-a treia ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete, desfășurată în Suedia, echipa României a reușit să obțină o medalie de aur și una de bronz.

Medalia de aur a fost câștigată de Iulia Slănină, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București. Aceasta este pentru a treia oară când Iulia Slănină obține o medalie la această competiție, după ce în 2021 a câștigat medalia de aur și în 2022 medalia de argint.

Medalia de bronz a fost câștigată de Teodora Maria Șerban, elevă în clasa a XII-a la același colegiu.

Din echipă au mai făcut parte Karina Andreea Dumitrescu și Ana Valeria Duguleanu.În competiție au participat echipe din 52 de țări, dintre care 17 de pe alte continente.

Performanța tinerelor românce este remarcabilă, mai ales având în vedere faptul că la această olimpiadă participă concurente de la cele mai bune școli de informatică din Europa și din lume.

Iulia Slănină este o elevă cu o pasiune deosebită pentru informatică. Ea a început să studieze programare încă din clasa a 5-a și a participat la numeroase concursuri de informatică, unde a obținut rezultate deosebite.

Teodora Maria Șerban este și ea o elevă talentată, care a început să studieze programare încă din clasa a 6-a. Ea este interesată în special de domeniul inteligenței artificiale.

Ambele eleve sunt pregătite de profesorii Livia Măgureanu și Alexandra Mihaela Nicola, ambele foste medaliate internaționale ale României.

Succesul tinerelor românce este un motiv de mândrie pentru întreaga țară.Ele demonstrează că România are o generație de tineri talentați și motivați, care pot excela în orice domeniu, chiar și în domeniul informaticii.Noi dorim să le urăm mult succes în continuare fetelor și cât mai multe reușite.

Sursa foto: www.edupedu.ro

loading...

Add comment