Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Specialiștii spun că plimbările pe plajă și ascultarea mării produc schimbări în creier care ne fac mai fericiți

„Am nevoie de o vacanță la plajă atât de tare„. Cât de des auzim acest lucru de la cineva care este obosit de muncă sau de îndatoririle interne? S-ar putea chiar să fiți cel care o spune și aveți absolută dreptate. Studiile au descoperit faptul că ne aflăm la mare nu numai că ne face să ne simțim relaxați, dar și să schimbăm chimia corpului nostru.Noi am aflat beneficiile petrecerii unei zile pe plajă, astfel încât să puneți marea pe lista dvs. de locuri de vizitat în această vară.

Marea a fost un remediu pentru zeci de generații.


Ființele umane au reușit să înțeleagă efectele sănătoase ale mării timp de decenii. În secolul al XVIII-lea, medici precum William Buchan au încurajat scăldatul în mare , deoarece se credea că are beneficii medicale. Spitalele marine speciale au fost înființate complet pentru realizarea acestor practici. Și astăzi putem spune că au fost pe drumul cel bun, deoarece s-a descoperit că efectul pe care marele îl are asupra ființelor umane este uriaș.

Ne ajută să oxigenăm creierul și să ne relaxăm mintea.


Unul dintre aceste efecte a fost descoperit de o echipă de oameni de știință care și-a propus să studieze legătura dintre mare și sănătate într-un proiect numit BlueHealth . Oamenii de stiinta au descoperit ca sunetele marii stimuleaza o zona a creierului numita cortexul prefrontal, care este zona responsabila de emotiile noastre si de reflectia personala, si a realizat ca sunetele marii se extind si imbunatatesc constientizarea si bunastarea emotionala.

Undele oceanului joacă, de asemenea, un rol în bunăstarea noastră, oricât de ireal ar părea. Conform cercetărilor , când suntem pe plajă, corpul nostru absoarbe ionii negativi care sunt eliberați de undele marii. Acest lucru încurajează organismul nostru să absoarbă mai mult oxigen și să reglementeze nivelurile serotoninei, o substanță care controlează anxietatea. Rezultă un sentiment de pace asemănător cu ceea ce a-ți simți după ce ați face yoga.

Sunetele oceanului contribuie la reducerea stresului.


Specialiștii spun că zgomotul emis de mare reduce nivelul de cortizol, hormonul de stres și transmite calm. Ei chiar au sugerat că ne amintește de sunetul bătăilor inimii mamei noastre când eram în uter, ceea ce ar avea un impact emoțional legat de sentimentele de protecție și de securitate.

Marea ne face să ne simțim în siguranță.
Când ne uităm la mare sau când suntem de-a lungul țărmului, suntem într-un mediu previzibil și stabil”, declară neurologul Michael Merzenich . El ne-a explicat că ne simțim în siguranță atunci când suntem în locuri libere de amenințări precum animale sălbatice în junglă sau criminali într-un oraș mare și suprafața mării care se pierde la orizont într-un mod plat și constant transmite la creierul nostru sentiment de stabilitate și securitate.

Dacă mergeți la mare într-o zi însorită, veți primi, de asemenea, o creștere chimică a fericirii.


Un studiu a constatat că atunci când suntem pe plajă, căldura influențează sistemul nostru endocrin, care este responsabil pentru eliberarea endorfinelor, aceleași substanțe chimice care vă fac să vă simțiți fericiți de fiecare dată când mâncați ciocolată. Cu toate acestea, trebuie să fiți mereu atenți: nu uitați să aplicați protecție solară și să rămâneți hidratați.

loading...

Add comment