Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Spre rușinea noastră presa nu îl promovează. OCTAVIAN BUZATU, unul din cei care a câștigat pentru Romania , în procesul de la Haga, Insula Serpilor, cedată ulterior Ucrainei.

“Bianca Dragusanu, Raduleasca, Botezatu, Negru, Teo, Maruta n-au nicio valoare in comparatie cu un domn de 42 de ani pe care l-am descoperit abia zilele trecute,spre rusinea mea.

Nu sa gasiti mare lucru pe google despre OCTAVIAN BUZATU, spre rusinea noastra…Octavian e unul din cei care a castigat pentru Romania , in procesul de la Haga, Insula Serpilor, mai mare decat orice judet al tarii, aproape 10000 km2 impreuna cu apele care-l inconjoara. In urma procesului de la Haga unde Romania a invins Ucraina castigand Insula Serpilor, OCTAVIAN BUZATU a devenit unul din primii trei cartografi ai lumii. Sovieticii au luat abuziv teritoriul in 1948…Cati romani care au cucerit teritorii pentru Romania cunoasteti? Octavian Buzatu e unul din ei…

„Fără să-mi dau seama, de emoţie, m-am şters cu mâna de sudoare, apoi în calitate de expert tehnic am mai calculat încă o dată ce însemna victoria asta: 79,3 % dintr-un total de 12.000 kmp aflaţi în dispută. Am privit totul ca fiind o decizie logică, dar care a avut nevoie de 60 de ani pentru a trasa o linie imaginară pe o hartă.
Apoi ne-am retras la hotel copleşiţi de o oboseală plăcută. La întoarcerea acasă mi-a părut rău că nu suntem fotbalişti, cu gândul că poate şi primirea ar fi fost alta… dar, în definitiv, ceea ce am făcut noi nu a fost decât o misiune îndeplinită“.

Octavian Buzatu, romanul care a învins Ucraina în „finala“ de la Haga…

Sa-i trimitem mai departe macar numele, macar atat…”

Sa lasam pentru moment discutiile despre vedetele Romaniei si sa ii dedicam un post pe o retea de socializare unui om deosebit: Octavian Buzatu, inginerul constantean care a facut parte din echipa de negociatori a Romaniei in procesul de la Haga privind Insula Serpilor.

“Bianca Dragusanu, Raduleasca, Botezatu, Negru, Teo, Maruta n-au nicio valoare in comparatie cu un domn de 42 de ani, pe care l-am descoperit abia zilele trecute, spre rusinea mea. N-o sa gasiti mare lucru pe Google despre OCTAVIAN BUZATU, spre rusinea noastra… Octavian e unul dintre cei care a castigat pentru Romania, in procesul de la Haga, Insula Serpilor, un teritoriu mai mare decat orice judet al tarii, aproape 10.000 km2 impreuna cu apele care-l inconjoara”, a scris Dan Negru pe Facebook.

“Cati romani care au cucerit teritorii pentru Romania cunoasteti? Octavian Buzatu e unul din ei… Sa-i sharuim numele, macar atat…”, a incheiat Dan Negru.

In urma procesului de la Haga, unde Romania a invins Ucraina castigand Insula Serpilor, Octavian Buzatu a devenit unul din primii trei cartografi ai lumii.

Aceasta formatiune de stanci, de 17 hectare, este  plina de istorie, cat si de mituri.  Stanca in forma de X, are in unele locuri 41 de metri deasupra nivelului mariiare o lungime de 1.973 de metri, cu un perimetru neregulat, putand fi strabatuta in 40 de minute cu piciorul. Privita de departe, Leuke sau Insula Serpilor apare ca o cetate inconjurata de ziduri inalte de piatra, in realitate faleze abrupte cu putine terase litorale, doar pe tarmul nordic are un golf deschis pe unde se poate patrunde mai usor.
Insula Serpilor este o insula din Marea Neagra, care apartinea Romaniei, dupa decizia Curtii Internationale de Justitie de la Haga din februarie 2009.

Problema Insulei Serpilor pentru Romania a inceput acum cateva decenii, dar istoria acestei bucati de stanca este veche de mii de ani. Insula Leuke, in greaca antica, este in fapt o stanca asezata in Marea Neagra, la 45 de km de tarmurile de astazi ale Romaniei Dar …cu sprijinul …Imperiului Rus si  Ucrainei.Ocupata abuziv in 1944 de catre Uniunea Sovietica,cedata fortat de Romania acesteia, este astazi parte a Raionului Chilia, al regiunii Odessa din Ucraina.
Sursa: stirileromanilor.ro

loading...

Add comment