Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Metoda HIFU-HCU pentru tratarea tumorilor canceroase este acum si in Romania

Metoda HIFU-HCU pentru tratarea tumorilor canceroase este acum și în România. Pe 13 decembrie 2023, a fost deschis primul centru clinic privat de tratament al tumorilor canceroase din România, care utilizează această metodă. Centrul se numește Bio Terra Med – HIFU Centre și este situat în București.

Metoda HIFU-HCU utilizează ultrasunete focalizate de înaltă intensitate pentru a distruge celulele tumorale. Această metodă este neinvazivă, ceea ce înseamnă că nu necesită incizii chirurgicale. De asemenea, este foarte precisă, ceea ce permite o distrugere eficientă a tumorilor, cu un risc minim de a afecta țesuturile sănătoase din jur.

Ultrasunetele sunt generate de un aparat special, care are un capăt care este introdus în organism prin intermediul unei mici incizii. Capătul aparatului este conectat la un computer care controlează focalizarea ultrasunetelor.

Imaginile de rezonanță magnetică (RMN) sau tomografie computerizată (CT) sunt utilizate pentru a ghida aparatul în timpul procedurii. Acest lucru asigură că ultrasunetele sunt focalizate exact pe tumoră, cu un risc minim de a afecta țesuturile sănătoase din jur.

Odată ce ultrasunetele sunt focalizate pe tumoră, acestea încep să o încălzească. Temperatura în interiorul tumorii crește până la 100 de grade Celsius, ceea ce duce la distrugerea celulelor tumorale.

Procedura HIFU-HCU durează de obicei între 1 și 2 ore. Pacienții sunt de obicei externați în aceeași zi. Metoda HIFU-HCU este bine tolerată de pacienți. Complicațiile sunt rare și, de obicei, sunt ușoare.

Centrul Bio Terra Med – HIFU Centre este echipat cu un aparat de ultimă generație care poate fi utilizat pentru tratarea unei game largi de tumori canceroase, inclusiv:

Fibromul uterin
Cancerul de prostată
Anumite tipuri de cancer de ficat și pancreas
Nodulii tiroidieni
Fibroadenoamele la san
Metoda HIFU-HCU este o opțiune de tratament eficientă și sigură pentru pacienții cu tumori canceroase în stadii incipiente. Aceasta poate fi o alternativă la intervenția chirurgicală sau la radioterapia tradițională, în special pentru pacienții care nu sunt candidați pentru aceste tratamente.

În prezent, metoda HIFU-HCU este utilizată cu succes în peste 50 de țări din întreaga lume. În România, această metodă este încă o noutate, dar are potențialul de a revoluționa tratamentul tumorilor canceroase.

loading...

Add comment