Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mândrie pentru România.Locul 1 la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori din Georgia cu trei medalii de argint și o medalie de aur.

Elevii români au obținut o performanță remarcabilă la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (EJOI) 2023, desfășurată în Georgia, în perioada 10-16 iulie. Echipa României a câștigat trei medalii de argint și o medalie de aur, aducând țara pe locul 1 după numărul de premii.

Medalia de aur a fost obținută de Iorgulescu Andrei Paul, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București. El a obținut un punctaj maxim, 100 de puncte, la proba de algoritmică.

Medaliile de argint au fost câștigate de Petrean Roland, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” din Zalău, și de Mureșan Luca Valentin, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare.

“Această performanță este rezultatul unei pregătiri intense și al unui talent deosebit al elevilor noștri”, a declarat prof. dr. Radu Tudoran, președintele Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care a pregătit lotul României pentru EJOI 2023.

“Elevii români au reușit să obțină rezultate excepționale la această competiție, care este una dintre cele mai importante din Europa la această disciplină”, a declarat și ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori este o competiție internațională de informatică pentru elevi cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani. În ediția din acest an, la competiție au participat peste 200 de elevi din 29 de țări.

Performanța elevilor români la EJOI 2023 se înscrie în tradiția de succes a României la competițiile internaționale de informatică. În ultimii ani, elevii români au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), clasându-se pe locul 2 mondial în 2022 și pe locul 3 în 2023.

Sursa foto: www.edupedu.ro

loading...

Add comment