Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

5 trucuri eficiente pentru a scăpa de condensul de pe ferestrele PVC!

Ferestrele contemporane din PVC, cu trei rânduri de sticlă și termoizolare sunt foarte ergonomice, păstrează căldura, neutralizează zgomotele din exterior și au o durabilitate sporită. Cu toate acestea, ca oricare alt produs, avantajele pe care le oferă se cristalizează în câteva dezavantaje corespunzătoare. Probabil, ai trecut deja prin situația când la doar câteva zile de la instalare te-ai trezit cu geamurile aburite complet, ca rezultat al condensării vaporilor din locuința ta. Cu ferestrele vechi din lemn nu se întâmpla așa ceva! Dar nu te grăbi să dai vina pe tâmplăria din PVC. Hai să vedem împreună care sunt cauzele și ce ar trebui să faci ca să remediezi această situație.

După cum bine știi de la orele de fizică din școală, cauza acestui condens rezidă în diferența de temperatură dintre aerul din cameră și cel de afară. Vaporii din interior se lovesc de suprafața sticlei și se transformă în apă, instalându-se pe suprafața acesteia sub formă de condens.

În interiorul casei, condensul este generat de diverși factori, cum sunt gătitul mesei, spălatul veselei sau al rufelor, până și simpla prezență a oamenilor fiind suficientă. Condensul apare atunci când umiditatea camerei este foarte înaltă și temperatura scăzută. Într-o cameră încălzită și cu umiditate redusă acesta aprioric nu se formează.

Un exemplu relevant în acest sens este baia. Din moment ce temperatura din afara acesteia este mai rece ca cea din interior, aburii din baie se depun pe suprafețele reci ale încăperii.

Revenind la subiectul ferestrelor. S-a putea să spui – cu ferestrele din lemn nu se întâmpla așa ceva, și vei avea dreptate, dar asta nu înseamnă că reprezentau o soluție mai bună. Ferestrele din lemn, de regulă, au micro crăpături prin care pătrunde o cantitate de aer uscat din exterior, care împiedică condensarea acestora, diminuând nivelul de umiditate al camerei.

Cu părere de rău, aburul de pe ferestre nu constituie doar o problemă cosmetică. De obicei, condensul intens semnalează un microclimat nesănătos în interiorul locuinței, umiditatea înaltă, mai devreme sau mai târziu, contribuind la apariția mucegaiului și diferitor tipuri de ciuperci.

Aerisirea defectă duce la acumularea de dioxid de carbon și creșterea concentrației de substanțe nocive din aer, lucru soldat cu afecțiuni cronice și slăbirea sistemului imunitar.

Odată ce am înțeles care sunt cauzele și consecințele condensării, hai sa vedem împreună cum putem să remediem acest proces.

1.Verifică instalațiile de ventilare din locuința ta, s-ar putea ca filtrele să fie pline de praf sau să ai nevoie de o grilă de aerisire mai mare. Plus la asta, poți instala o hotă deasupra aragazului.

2.Verifică integritatea lucrării, s-ar putea ca în exterior să existe fisuri care permit circulația aerului și răcesc întreaga structură în sine.

3.Instalează un radiator mai puternic sau o grilă de aerisire pe pervaz. De asemenea, asigură-te că perdeaua nu acoperă radiatorul.

4.Folosește vopsele sau soluții antiumezeală pentru pereți, iar în mod ideal, încearcă să recurgi la termoizolarea acestora, astfel încât iarna pereții se vor încălzi, iar vara vor fi răcoroși, evitând acumularea de aburi.

5.Renunță la plantele sau acvariul de pe pervaz, acestea reprezintă o sursă care creează excesul de umiditate.
Sursa: eustiu.com

loading...

Add comment