Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
creier

Dr. Vlad Ciurea recomandă tuturor dulciurile benefice pentru sănătatea creierului

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea – Medic primar neurochirurg si seful sectiei de Neurochirurgie al Spitalului Sanador din Bucuresti. Dr Vlad Ciurea a vorbit în mai multe rânduri despre faptul că acestui important organ „îi plac” dulciurile, cu condiţia să fie dintre cele naturale.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a scris Vlad Ciurea pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, zahărul nu face bine pentru sănătatea creierului.Consumul excesiv de zahar determina cresterea nivelului de dopamina, iar dupa o luna de consum zilnic, structura creierului se modifica, adaptandu-se cresterii progresive de dopamina.Studiile efectuate pe soareci au demonstrat ca exista simptome de sevraj atunci cand se renunta la zahar.Deci, putem renunța cu ușurință la el.

Exista anumite fructe sau legume care ne pot imbunatati abilitatile cognitive, impiedicand in acelasi timp aparitia afectiunii Alzheimer. Fructele, in special cele de padure, sunt bogate in antioxidanti, imbunatatind memoria si coordonarea motorie.Un studiu, publicat in 2010 in Journal of Agricultural and Food Chemistry, a descoperit ca noua adulti, care aveau probleme cu memoria, si-au imbunatatit abilitatile de invatare dupa ce au primit suplimente zilnice cu fructe de padure.Afinele, căpșunele, murele și zmeura sunt fructe care nu trebuie să lipsească din alimentația noastră de zi cu zi.

loading...

Add comment