Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un gorjean atacă în instanță pensiile speciale și salariile demnitarilor.Se strâng semnături.Tu vrei să semnezi?

Ion Sărăcin, din județul Gorj s-a săturat să mai privească cum aleșii primesc o căruță de bani, în timp ce românul de rând ajunge la sapă de lemn.De aceea, el încearcă să mobilizeze cetățenii împotriva salarizării demnitariilor și a pensiilor speciale ale acestora.Bărbatul încearcă să strângă cât mai multe semnături pentru a putea acționa în instanță aceste pensii speciale și salariile demnitarilor.

”Salariile și pensiile care nu au acoperire pe principiul aducerii de plus valoare pentru țară și nu sunt rezultatul contributivității reprezintă o injustă îmbogățire în dauna întregului popor. Atâta timp cât 1,2 milioane de muncitori primesc salariul minim garantat și circa 1 milion de pensionari au, pe principiul contributivității, pensii sub 1000 de lei, cum se respectă principiile echității sociale și ale egalității de șanse? Pot toți românii să ajungă parlamentari, demnitari, magistrați sau înalți funcționari publici? Aștept alături de mine oamenii fără frică pentru a da în judecată Statul Român. Am alături avocați și oameni simpli”, spune Sărăcin.

Guvernul nu renunţă la pensiile speciale pentru aleşii locali. Codul Admnistrativ, declarat neconstituţional, ar putea fi adoptat prin OUG, săptămâna viitoare.Gurvernul vrea să adopte acest Cod deși legea nu a trrecut de controlul de constituționalitate anul trecut în noiembrie.În Cod se precizează că „primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, beneficiază de indemnizaţie pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare.

Întrebată când va fi adoptat actul normativ, premierul Viorica Dăncilă a răspuns: „Probabil iunie – iulie, după alegeri, nu aş vrea să se interpreteze că am dat acest… Nu îl vom da înainte pentru a nu crea anumite interpretări, îl vom da după alegeri”.

Atentie! Informatiile publicate pe WawList.com pot fi preluate doar in limita a 100 de caractere si cu citarea in lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor.