Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Canotoarea Simona Radiș, aur și record mondial la Campionatele Europene U23. România obține 5 medalii de aur și 5 de argint

România s-a clasat pe locul 1 pe națiuni la Campionatele Europene de Canotaj Under 23, desfășurate în Polonia, unde sportivii români au obținut 5 medalii de aur și 5 de argint, iar Simona Radiș, deja campiona olimpică, a stabilit un nou record mondial, informează Federația Română de Canotaj.

Simona Radiş, tânăra de 22 de ani devenită recent campioană olimpică la canotaj este originară dintr-un sat de la capătul României şi practică acest sport de numai opt ani. Simona a fost o elevă silitoare şi spune că a muncit mult pentru tot ce a reuşit în viaţă, relatează Adevărul.ro

„Ai mei mi-au spus că nu-i de mine, că eu nu cochetez cu sportul şi aveau dreptate, eu eram cu şcoala. Dar eu simţeam totuşi că trebuie să merg. I-am convins şi am plecat la Botoşani. Ne-am întâlnit acolo cu ceilalţi copii selecţionaţi. Pe data de 1 octombrie 2013, am plecat de la Botoşani la Bucureşti, unde am fost legitimată la Steaua şi unde am început viaţa sportivă. Era un nou capitol în viaţa mea”, mărturiseşte Simona Radiş.

„Sunt atât de multe ore de antrenament…” La Bucureşti, Simona Radiş, copila venită din Avrămeni, a „intrat în pâine”, adică au urmat ore şi ore de antrenament. „Nici nu mai ştiu câte ore de antrenament au fost. Sunt atât de multe ore de antrenament şi atât de grele! Dar numai aşa se obţin rezultatele. Cu gândul ăsta mergi zi de zi”, spune Simona Radiş.

Echipajele României au încheiat Campionatele Europene de Canotaj Under 23, desfășurate în perioada 4-5 Septembrie la Kruszwica, în Polonia, cu o performanță remarcabilă. Zece medalii au fost câștigate de sportivii Federației Române de Canotaj, dintre care cinci de aur și cinci de argint. Campioana Olimpică, Simona Radiș, a doborât recordul mondial de tineret în proba de simplu vâsle feminin (BW1x). România se situează astfel pe locul 1 în clasamentul pe națiuni.

loading...

Add comment