Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Vrem un Referendum pentru interzicerea exploatărilor forestiere(tăierea pădurilor)

Tăierea pădurilor este un subiect destul de des întâlnit în zilele noastre și o problemă actuală cu care se confruntă țara noastră.Iar acest lucru este foarte dăunător pentru mediul înconjurător.România este o țară superbă înconjurată de faună și vegetație. Iar odată ce tăiem copacii, solul este expus la căldura soarelui și substanțele nutritive se evaporă.Se produc inundații care provoacă pagube însemnate și alunecări de teren. Multe specii de plante și animale au fost puse în pericol, mai mult de 80% din speciile lumii.În România se află ultimele fâșii de păduri virgine, păduri în care omul nu a intervenit și care adăpostesc în jur de 13.000 de specii diferite. De ani întregi autoritațile promit schimbări în perimetrul defrișărilor care se întâmplă zi de zi. însă totul este așa cum a fost și până acum.Nimic neschimbat.Din fericire, au fost și cazuri când au fost descoperite la timp tot felul de tăieri de lemne din diferite locuri, cum a materialul realizat de prezentatorul emisiunii „România te iubesc” Alex Dima, care a salvat 20.000 de hectare de pădure, cu un reportaje și anchete video.

Pentru că măcar atât putem face pentru România furată. Să încercăm să salvăm puținul care ne-a mai rămas, puținul de care mai putem avea grijă și care nu a dispărut din fața ochilor noștri.Poate că inițierea unei petiții online o să ducă la un Referendum în care oamenii să fie chemați și să aibă dreptul să decidă dacă doresc sau nu să fie interzise exploatările forestiere în România.Iar statul sa initieze un amplu program de reimpadurire a zonelor devastate de firmele ce exporta lemn bustean si cherestea.Poate cu ajutorul nostru se va schimba ceva în bine. De aceea, trebuie să ne imobilizăm și să arătăm că ne pasă. Problema defrișărilor e din ce în ce mai serioasă și dacă nu încercăm noi ca populație să intervenim, o să devină tot mai serioasă.

loading...

Add comment