Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Germania deschide autostrada de 100 de kilometri pentru biciclete care va uni 10 orașe

O veste foarte bună pentru bicicliștii,se deschide o autostrada de 100 de kilometri care va uni 10 orașe.Americanii s-au gândit de multă vreme la un proiect de genul acesta, însă nemții au de gând să intre în scenă în stilul cu care ne-au obișnuit de-a lungul istoriei și anunță construcția unei autostrăzi pentru bicicliști.Din păcate în România nu avem nici autostrăzi pentru mașini, da să avem și pentru bicicliști ar fi ceva ieșit din comun.

Ei bine, Germania este una dintre țările europene care dorește să elimine cât mai multe mașini de pe străzi ți să-i încurajeze pe oameni să folosească alte mijloace de transport, cum ar fi bicicletele. Autoritățile germane s-au mobilizat și plănuiesc deschiderea în cel mai scurt timp posibil a 100 de kilometri de autostrada exclusiv pentru bicicliști, care să unească 10 orașe, situate în partea de vest a Germaniei.

Autostrada va fi construită de la zero și nu va fi permis mașinilor să circule pe ea, fiind destinată exclusiv pentru bicicliști. Autostrada va trece prin locul unor căi ferate dezafectate, urmând să lege orașele Duisburg, Bochum si Hamm.Ca standard de construcție, vor fi câte două benzi pe fiecare sens, vor fi poduri, tuneluri și pasaje, exact ca o autostradă normală pentru mașini. Vor fi și puncte de ieșire și intrare spre orașe.Vor fi și puncte de staționare, care vor fi dotate cu toalete publice, magazine sau restaurante unde pot lua masa și zone de revigorare.Un studiu de fezabilitate făcut a arătat că autostrada pentru bicicliști va urma să elimine mai bine de 50.000 de mașini în următorii ani, deoarece oamenii vor prefera sa mearga cu bicicletele, pentru că vor ajunge mai repede și va fi și mai economic.

Germania fiind o țară dezvoltată pe toate punctele, dorește să urmeze modelul țărilor nordice precum Danemarca, Olanda sau Norvegia care au incurajat ani de zile circulatia pe biciclete pentru reducerea aglomeratiei si a poluarii din marile orase.

loading...

Add comment