Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un student român a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică

Un tânăr care a absolvit recent Universitatea din Manchester a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică și a primit o medalie de la Michael D. Higgins, președintele Irlandei, pentru performanțele sale în domeniu. Cristian Bodnar din Bistrița are doar 21 de ani și și-a terminat studiile în Informatică la Universitatea Manchester din Marea Britanie. Cercetarea sa intitulată „Text to Image Synthesis” tradusă „De la text la sinteza imaginii” a uimit experții și i-a convins să-i atribuie premiul Global Winner in Computer Science.Cristian a explicat într-un mod foarte simplu cercetarea sa: a rostit sintagma „floare roșie”, iar programul va desena o floare roșie, așa cum este imaginată de cel care a dat comanda.

Concursul a fost destul de strâns, deoarece peste 5000 de lucrări au fost trimise la 25 de categorii în competiție. Fiecare categorie a avut o comisie specială de experți de la Harvard, Cambridge și Yale. Premiul Nobel Junior este cea mai importantă distincție pentru mediul academic.Acesta recunoaște cele mai bune cercetări și, de asemenea, cercetări originale în diferite discipline, cum ar fi artele, știința și umanitatea creativă.

Președintele Irlandei, Michael D. Higgins i-a acordat Cristian o medalie pentru contribuția sa la informatică, la o ceremonie de gală specială, în cadrul unui summit de la Dublin, la care au participat câștigători ai Premiului Nobel, dar și oaspeți onorabili, astronauți de la NASA și cercetători.De asemenea, reprezentanții universităților participă adesea la summit în căutarea unor noi cercetători.Cristian Bodnar a declarat pentru o revistă de presă că în prezent el consideră că Londra este a doua casă, pentru că este cosmopolită, diversă și sofisticată și că momentan nu are gânduri să se întoarcă în România. A sudiat și a muncit, iar acum culege roadele. De aceea, în fiecare zi din viața lui, face ceea ce-i place.Fiind bistrițean, municipalitatea a hotărât că nu poate trece cu vederea realizările lui, de aceea Cristian Bodnar va primi premiul de excelență al municipiului Bistrița.

loading...

Add comment