Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Studiile confirmă că partenerele irascibile fac bărbații mai sănătosi, deci este timpul să vă arătați partea furioasă

Plângându-se despre temperamentul rău al prietenei tale sau despre faptul că partenerul tău continuă să strige la tine pentru a nu mai fi atât de „iritant”, nu mai poate fi un motiv de îngrijorare. Asta pentru că un studiu a arătat că femeile cu personalități puternice ar trebui să fie considerate pietre reale de către partenerii lor norocoși. Conform acestei cercetări , aceste prietene ar putea diminua, de fapt, riscul de a dezvolta condiții de sănătate precum diabetul la partenerii lor.În continuare vom prezenta detaliile acestui studiu și alte cercetări care au schimbat percepția asupra cum ar trebui să arate o relație ideală.

Beneficiile de a fi într-o stare proastă.


Consecințele negative ale unei personalități puternice sunt discutabile, dar cu siguranță au beneficiile sale. Acesta este tocmai ceea ce a relevat un studiu realizat de specialiști de la Universitatea de Stat din Michigan și de la Universitatea din Chicago . Ei au analizat dacă un temperament rău ar putea avea un impact asupra condițiilor de sănătate ale relațiilor oamenilor, concentrându-se asupra potențialului de a dezvolta diabetul.

Au luat în considerare un total 1.228 de persoane și partenerii lor au fost implicați în studiu. Cuplurile au fost întrebate despre nivelurile de satisfacție pe care le-au simțit în relația lor , despre cât de fericiți erau cu partenerul lor și dacă și-au petrecut timpul liber împreună. Ei au răspuns, de asemenea, întrebărilor legate de nivelul de încredere și de deschidere pe care îl aveau între ei, precum și de cerințele și criticile pe care le-au simțit partenerilor lor îndreptându-le spre ei.

Rezultatele au fost diferite de la bărbați la femei.


Calitatea relației a variat în funcție de sexul participanților. Femeile care au raportat un mediu mai pozitiv au avut un risc redus de a dezvolta diabet în viitor. Oamenii de știință din spatele studiului explică faptul că acest lucru se întâmplă deoarece este mai conștient de modul în care aceștia interacționează cu partenerii, ceea ce are un efect semnificativ asupra sănătății lor metabolice.

Controlul este cheia.

Constatările cu privire la bărbați au surprins însă cercetările, deoarece erau de fapt opuse celor ale femeilor. Bărbații care au raportat că se află într-o relație cu femeile cărora le plăcea controlul constant și care le-au criticat sau au făcut numeroase cereri au arătat o probabilitate mai mică de a dezvolta mai târziu diabet în viață .

Comportamentul reglementat.


Acești bărbați nu numai că au un risc mai scăzut de apariție a diabetului zaharat, ci și că își îmbunătățesc șansele de a controla nivelul zahărului după apariția diabetului zaharat . Oamenii de stiinta au subliniat faptul ca acest lucru nu a fost rezultatul unei relatii intense si conflictuale, ci mai degraba rezultatul efortului unei persoane de a urmari sanatatea partenerului, care sa tradus in critici sau cerinte.

Un semn de inteligență.


Femeile care au un temperament rău, de obicei, iau decizii mai bune, deoarece, potrivit unui studiu realizat de Școala de Psihologie a Universității din Țara Galilor de Sud, ele sunt mai deștepte . Chestia este că sunt mult mai sceptici, ceea ce îi determină să ia decizii mai obiective și analizate. În plus, ei știu să articuleze un mesaj mai convingător și mai eficient. Poate de aceea partenerii lor acordă mai multă atenție acestora și sfârșesc prin a avea o sănătate mai bună ca rezultat.

O femeie cu o personalitate puternică poate avea anumite avantaje atunci când încearcă să ia o decizie. Cu toate acestea, potrivit cercetărilor făcute de Juan Manuel Romero Villa , autorul lui He Who Gets Mad, Gets Fat , oamenii care au de obicei o stare proastă tind să ia kilograme în plus . Acest lucru se întâmplă deoarece corpurile lor eliberează adrenalina și cortizolul care provoacă inflamații și, prin urmare, nu sunt în măsură să elibereze energia care le face să crească în greutate.

loading...

Add comment