Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Italia,Germania şi Anglia cer muncitori români pentru agricultură,în ciuda restricțiilor impuse de coronavirus

Germania şi Italia au anunțat zilele trecute că au nevoie de muncitori în agricultură, deși toată lumea se confruntă cu pandemia de covid-19.Au fost postate diferite joburi pe site-uri, iar românii au fost tot mai atrași de oferte.Mai ales că pot aplica şi dacă nu cunosc prea bine limbile ţărilor respective.Străinii oferă salarii în acest domeniu, de cel puțin 8 euro pe oră.

Deși Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a spus că persoanele sănătoase ar trebui să iasă pe câmp pentru a asigura lucrările de primăvară, românii se gândesc la un job în acest domeniu.Doar că nu la un job în țara noastră, ci la unul în Germania, Italia, Olanda și alte țări occidentale.

Peste 1500 de oameni din toate colțurile țării au plecat deja la muncă în străinătate. În timp ce economia noastră stă pe loc, muncitorii noștri români pleacă dincolo să le asigure lor recolta. Majoritatea celor care pleacă în străinătate își asumă riscul contaminării cu covid-19, doar ca să aibă un loc de muncă, deoarece în România economia este oprită.Sunt închide mall-uri, restaurante, fabrici de producție, magazine și cinema-uri.

„Agricultura și industria românească nu au forță de muncă. Guvernul i-a adus acasă, odată cu pandemia, pe românii plecați în străinătate. Iar acum îi exportă la cererea Germaniei și Italiei”, atenționează președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu.

Potrivit partenerilor sociali din sector, Guvernul analizează abia acum ce măsuri anticriză ar putea adopta pentru agricultură și industria alimentară. în România lucrurile se mișcă din ce în ce mai greu datorită stării de urgență, iar angajatorii din sectorul agricol spun că există destui lucrători și transmit Guvernului că trebuie să ia câteva măsuri structurale. Ar trebui adoptate măsuri noi care să ajungă directi la fermieri.

Ordonanța militară 8 a decis suspendarea exporturilor pentru o serie de produse agroalimentare cum ar fi grâul, orzul, orezul, ovăzul, soia dar și făină de grâu, turte, produse de panificație și patiserie, biscuiți, ulei de semințe, zahăr.Companiile din România nu mai pot exporta momentan aceste produse.Tot în această ordonanță s-a precizat că piețele agro-alimentare vor rămâne deschise pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol.

loading...

Add comment