Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nevăzător, dar student la 2 facultăți și medaliat la Jocurile Paralimpice – O minte frumoasă, un om deosebit

Vom începe prin a povesti viața tânărului Alexandru Florin Bologa, care a râmas nevăzător de la vârsta de doar șapte ani.Mama lui a luat un microb in timpul sarcinii, care l-a afectat pe el ulterior, pe la 6-7 ani când și-a pierdut vederea definitiv. A suferit și o intervenție destul de complicată in Belgia, care insa nu a reusit.Însă, el a încercat să treacă peste toate aceste lucruri cu ambiție și optimism.Alexandru a studiat la o scoala speciala in Cluj, departe de parintii sai, plecati la munca in strainatate.Nici boala, nici singuratatea nu l-au demoralizat pentru a face ceea ce-și dorește în viață. Absolvent al Liceului Special pentru Deficientii de Vedere din Cluj-Napoca, a ales sa se inscrie apoi la doua facultati – Psihopedagogie Speciala si la Kinetoterapie – din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj.

„Admiterile au fost dificile, dar am muncit si am reusit. Am ales aceste facultati deoarece, fiind nevazator m-am gandit ca o sa pot sa ajut persoanele care sunt in aceeasi situatie cu mine, mult mai mult decat o persoana care nu are aceasta deficienta. Dupa finalizarea studiilor imi doresc sa profesez in domeniile pe care le studiez acum. Vreau sa stiu ca am realizat ceva dupa anii de studii“, spune el.

Băiatul este pasionat și de sport, practicand judo, la un nivel competitional inalt.El povestește că de mic i-a plăcut sportul și că a fost selecționat încă din școala de nevăzători.Apoi a participat la numeroase concursuri nationale, europene si mondiale unde a obținut medalia de argint de la Europenele de Juniori din 2013, din Eger-Ungaria. În anul 2014 a participat la Cupa Mondiala de Seniori din Germania, Frankfurt și la mondialele din Colorado. Apoi a participat la Seul si la Europenele de Seniori la Lisabona, Portugalia.

Iar recent, prima victorie a României la Paralimpia din Rio, Brazilia, a fost asigurată de Alex Bologa din Cluj. Sportivul a cucerit medalia de bronz la categoria judo. Deși este orb, el este singurul jucător judo român care s-a calificat pentru jocurile paralimpice. Băiatul l-a învins pe Henry Borges din Uruguay și pe Makoto Hirose din Japonia. Deși a râmas orb la o vârstă fragedă el nu a renunțat niciodată și a reușit să fie puternic și să treacă peste orice greutate in viata.

loading...

Add comment