Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Doi brutari români din Italia dau pâine gratis italienilor care nu îți permit să o cumpere.Au șters chiar și datoriile clienților.

Laurențiu Moroșanu, în vârstă de 39 de ani și Sorin Mistreanu, în vârstă de 42 de ani, sunt cei doi români, verișori între ei, care oferă pâine gratis italienilor care nu-și permit să o cumpere.Ei trăiesc de foarte mulți ani în Fiumicino, o localitate în apropierea Romei.Acolo au și o brutărie, unde fac pâine, pizza și produse de patiserie.

După terminarea programului la brutărie, românii noștri lasă afară zeci de pungi cu pâine, pizza și alte delicatese, pentru cei care nu-și permit să cumpere, pentru cei care în aceste zile și-au pierdut locul de muncă sau cei cărora angajatorii le-au blocat momentan salariile.Lasă o gramadă de bunătăți pentru a putea mânca și cei mai puțin norocoși.Ba mai mult de atât, zilele acestea ei și-au anunțat clienții cu restaurante cărora le furnizează pâine, că le vor șterge toate datoriile.Iar când restaurantele respective își vor relua activitatea, ei le vor oferi pâine gratis timp de două săptămâni.

Au postat un mesaj pe o rețea de socializare pentru a găsi persoane doritoare, care au timp și sunt disponibili să poate duce din pungile cu pâine și cu alte bunătăți bătrânilor din Fiumicino, care sunt izolați la domiciliu și nu ies din casă de teama de a nu se infecta cu Covid-19.

„Trăim aici de 20 de ani”, a declarat Laurențiu, „lumea ne apreciază, ne cunoaștem toți între noi, trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă sau ce naționalitate suntem.”

Magazinele alimentare și brutăriile funcționează în Italia, pentru ca oamenii să se poate aproviziona cu mâncare.Cei doi lucrează pentru a putea aproviziona populația cu pâine.

„Respectăm regulile de igienă și cele impuse de guvernul italia, în interiorul magazinului clienții intră pe rând, unul, maxim doi o dată. Avem dezinfectant pentru mâini, mănuși, mască de protecție și respectăm distanța de un metru. Trebuie să lucrăm, pâinea este un aliment de bază, iar noi suntem datori acum să mergem înainte.”

Italia intră în cea de-a patra săptămână a celei mai grave crize naționale de la cel de-al Doilea Război Mondial.Peste 60 de milioane de oameni trăiesc sub un blocaj din ce în ce mai insuportabil.Chiar și așa, numărul de noi cazuri de coronavirus în țară este în creștere cu aproximativ 3.500 de cazuri noi sau chiar mai multe în fiecare zi, iar numărul morților crește pe zi ce trece.Cea mai mare concentrare a cazurilor este în nordul țării, unde morții sunt îngrămădiți pentru a fi îngropați, deoarece serviciile funerare sunt strict interzise.

loading...

Add comment