Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un studiu spune că femeile conduc mai bine decât bărbații

Un studiu realizat de britanici, dezvăluie că femeile sunt de fapt șoferi mai buni decât bărbații.S-a constatat că din totalul de 539.000 de persoane condamnate pentru încălcarea legii pe drumurile din Anglia și Țara Galilor în anul 2018, 79% dintre aceștia erau bărbați.Aproape un sfert din toate aceste infracțiuni au fost date din cauza depășirii vitezei în rândul bărbaților, spre deosebire de vitezomanele de sex feminin, care reprezintă doar 7% din infracțiuni. De asemenea, bărbații aveau șanse mai mari de a face abuz de consumul de băuturi alcoolice la volan și mai mult de două ori mai probabil să fie ei de vină în cazul unui accident.

Cu toate acestea, în timp ce bărbații au fost considerați cei mai răi șoferi din punct de vedere al infracțiunilor, este o altă poveste în ceea ce privește testele de conducere. Cercetarea – realizată de Confused.com – a dezvăluit că femeile aveau mai multe șanse să eșueze în practică decât bărbații.Dintre cei 1,6 milioane de oameni din Anglia și Țara Galilor care și-au luat testul anul trecut, 55 la sută nu au reușit – 31% dintre ei erau femei și 24% dintre ei bărbați. Între timp, 45% dintre persoanele care au trecut au fost formate din 22 la sută femei și 23 la sută bărbați.Dar poate exista un motiv pentru care femeile sunt sexul superior pe drum, deoarece studiul relevă, de asemenea, că este nevoie de mai mult timp pentru șoferii de sex feminin să obțină permisul de conducere.

Sexul este doar un factor atunci când vine vorba de conducere în siguranță, alături de alții, cum ar fi vârsta și chiar momentul zilei.Un alt studiu arată că mbele sexe prezintă un risc mai mare de accident atunci când conduc noaptea, însă bărbații au încă un risc mai mare în orice moment al zilei. Calitatea conducerii se schimbă și pe baza locației, deoarece unele state sunt mai periculoase decât altele. Datele de la Administrația Națională de Siguranță a Traficului Autostrăzilor din Statele Unitele ale Americii, arată că Wyoming, Mississippi și Montana au rate de deces ridicate la accidente, indiferent de sex.

Dar în concluzie, toată lumea ar trebui să învețe și să practice condusul în condiții de siguranță în loc să se îngrijoreze de cine conduce mai bine.

loading...

Add comment