Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ioan-lucian-morar

Primarul din Ulmeni a renunţat la pensia specială prin act notarial

Ioan Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni, din județul Maramureș a fcău un gest care a adus o serie de controverse în lumea politică.În data de 8 iulie 2019 acesta a renunțat prin act notarial la pensia specială,deoarece o considera un furt.Acesta speră că gestul său,care deocamdată e unic, să fie urmat și de alți edili.

Această ordonanță care vizează primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene a fost adoptată în vremea guvernului Dăncilă.Pentru unii primari, poate fi vorba despre sume frumușele. Un primar de comună cu un singur mandat va primi în jur de 2.000 de lei pensie specială, iar unul de oraş va primi pensie specială de cel puţin 10.000 de lei pe lună.Cu cât indemnizaţile sunt mai mari, cu atât sunt și pensiile speciale mai mari.

„Printre prevederile cuprinse în noul Cod Administrativ, mai mult sau mai puţin benefice autorităţilor publice locale sau centrale, una, sigur este cu siguranţă împotriva tuturor românilor! Pensia specială! Singurii beneficiari sunt aleşii locali (primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene). Acestea sunt un furt din buzunarele românilor!”, încheie Lucian Morar, primarul din Ulmeni.

Primarul Lucian Morar nu a fost cu adoptarea acestei ordonanțe de urgență a guvernului Dăncilă încă de pe atunci spunând că se fac multe nedreptati fata de cetateanul roman.Acesta îi îndemna și pe ceilalți aleși să-i urmeze exemplul deoarece pensiile speciale pentru aleșii locali sunt un furt din buzunarele românilor.

Pensia specială pentru aleși a iscat multe controverse în România.Țara noastră se confruntă cu deficiențe în mai toate domeniile.De-a lungul anilor s-a tot încercat eliminarea pensiilor special, da a fost in zadar.Toate partidele, cu excepția UDMR, au votat pentru eliminarea acestor pensii speciale.În prezent, sunt aproximativ 800 de foști senatori și deputați care primesc pensii speciale în valoare de peste zece milioane de euro pe an.Iar pensille speciale ale aleșilor locali au un impact anual de 600 de milioane de lei asupra bugetului de stat, conform Ministerului Finanțelor.Din 2020, primarii, viceprimarii, precum și președinții și vicepreședinții de consilii județene ar fi trebuit să beneficieze de pensiile speciale, dar acestea au fost amânate pentru 2021.

În concluzie, gestul neașteptat al primarului din Ulmeni este totuși de admirat.Puțin sunt în stare să facă acest lucru.

loading...

Add comment