Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O dădacă care a lucrat la 100 de familii a dezvăluit greșelile pe care le fac majoritatea părinților

Potrivit diferitelor sondaje , acestea sunt evenimentele pe care oamenii le consideră cele mai transformative dintre toate: căsătoria (58%), divorțul (49%), devenirea bunicului (40%) sau retragerea (38% %). Acesta este probabil motivul pentru care o postare sinceră de la o dădacă experimentată pe social media a devenit atât de popular.

După ce a lucrat cu mai mult de 100 de familii, această femeie cunoștea doar 3 persoane care erau de fapt fericite. Potrivit dădacei, majoritatea părinților sunt stresați, epuizați, iar căsătoriile lor se află pe punctul de a se destrăma. Și ceea ce este chiar mai trist, adesea nici măcar nu par să realizeze. De aceea, ea are sfaturi utile despre cum să mențină fericirea pentru cei care au decis să aibă copii.Unele sfaturi pot părea prea directe și dure, dar pot fi totuși de ajutor.

Greșeala nr. 1: Vă gândiți prrea mult la bunăstarea financiară.


Peste 50% din părinți sunt stresați din cauza situației financiare și 63% susțin că își sacrifică stabilitatea financiară pentru copiii lor. Aceste circumstanțe conduc de fapt la apariția conflictelor în familie.

Greșeala nr. 2: Considerați că cu cât aveți mai mulți copii, cu atât va deveni mai puternică căsnicia.


Nu există un singur număr optim de copii care să facă o familie perfectă. Dar este important să realizăm că copiii nu sunt o modalitate de a face o căsnicie mai puternică . Și nu încercați să aveți copii numai pentru a atinge acest obiectiv. Studiile au arătat că părinții pot chiar să influențeze negativ ambii parteneri.

Greșeala nr. 3: Puneți copiii pe primul loc.


Unul dintre miturile moderne despre creșterea copiilor spune: „Cu cât acordați mai multă atenție copiilor, cu atât este mai bine pentru ei.” Dar presiunea excesivă le poate face mai mult rău decât bine. Iar părinții care doresc ca copiii să trăiască cele mai bune vieți posibile ar trebui să petreacă mai mult timp pentru a deveni soți perfect .

Greșeala nr. 4: Îndepărtați animalelor de companie odată ce apar copiii.


Potrivit experților , creșterea cu animale de companie are o influență pozitivă asupra stimei și dezvoltării de sine a copiilor . Dacă nu vorbim despre contradicții medicale, unii oameni cred că nu au suficient timp pentru animalele de companie atunci când au copii. Cu toate acestea, în viața reală, procesul de adaptare a părinților la copii nu este la fel de greu ca și cum ar părea la prima vedere.

Greșeala nr. 5: Nu-ți asumi responsabilitatea pentru copiii tăi.


Potrivit studiilor , dacă copiii mici cresc într-un mediu stresant (de exemplu, lipsa de îngrijire sau abuz), aceasta poate avea chiar și o influență negativă asupra inteligenței lor. Nu sperați că totul va funcționa cumva . Nu există părinți ideali. Dar ei sunt întotdeauna responsabili pentru copiii lor.

loading...

Add comment