Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
teodor-avram-veteran-de-razboi

Acest om merită să fie cunoscut.Veteranul de razboi Teodor Avram este eroul care a venit pe jos din Siberia și a transversat înot Tisa.

Teodor Avram este omul despre care nu multă lume a auzit să se vorbească, însă ceea ce a făcut el va rămâne în istorie pentru totdeauna.Eroul nostru, a luptat pe frontul celui de al doilea război mondial.Se află printre puținii oameni care mai sunt încă în viață din acea vreme.El va rămâne în cărțile de istorie poate, deoarece au trecut mai bine de 70 de ani de atunci.

Pe vreme când se afla în război și era prizonier rușilor,a venit pe jos din Siberia spre casă în condiții foarte grele și a trecut înot Tisa pentru a atinge pământul românesc și a ajunge cât mai repede la familia sa.Veteranul nostru,Teodor Avram este un exemplu viu de curaj despre care toate lumea trebuie să afle.El a trăit vremuri impresionante pe care mulți dintre noi nici nu le putem închipui.Iubirea de patrie și familie l-au ambiționat atât de tare.

Al Doilea Război Mondial a fost un război global care a durat din anul 1939 până în anul 1945.A fost cel mai întins război din istorie, și a implicat direct mai mult de 100 de milioane de oameni din peste 30 de țări.România a intrat în cel de al doilea război mondial contra URSS, alături de Germania.

veteran-teodor-avram

În data de 20 februarie 2020,eroul nostru a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.O vârstă la care mulți nici măcar nu visează.El a sărbătorit alături de familie și săteni, în localitatea Chiuza județul Bistrița.Au fost alături și reprezentanți ai Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, ai CMJ Bistrița-Năsăud, ai Asociațiilor Veteranilor de război și Cultului Eroilor „Regina Maria”, ai Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații și reprezentanți ai Prefecturii Bistrița Năsăud, Poliției și Jandarmeriei din județ.Eroul Teodor Avram fost înconjurat de mulți oameni care îl apreciază și îi cunosc adevărata valoare.Nepoatele veteranului de război îi calcă pe urme și dau dovată de curaj și patriotism.Moruțan Maria și Mărcoie Aurelia sunt plutonieri major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Pentru noi este o onoare să vorbim despre sublocotenentul Teodor Avram, veteranul nostru și totodată exemplul de curaj și iubire pentru țară.El se află printre puținii oameni în viață care pot poveste despre ce s-a întâmplat în vremea celui de al doilea război mondial.Dorim totodată să aduceum un omagiu tuturor victimelor lui.

loading...

Add comment