Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 indicii pentru a decoda limbajul corpului bebelușului tău

Din momentul în care copilul se naște, fiecare dintre simțurile sale, auzul, văzul, simțul, mirosul și gustul lucrează împreună pentru a forma o imagine completă a ceea ce se întâmplă în jurul lor. Deși încă nu pot să vorească, ei pot să vă spună ceva cu fiecare acțiune mică pe care o fac.Cu toate acestea, este foarte important ca fiecare părinte să poată citi limbajul trupului copilului său, iar aici sunt șase indicii de a decoda comunicarea cu noi.

1. Arcuirea spatelui.


Atunci când bebelușul tău își arcuiește spatele, poate fi o reacție la durere, iar arsurile de stomac ar putea fi probabil cauza.Dacă un copil face acest lucru în timp ce este hrănit, înseamnă că nu mai vreau sa fie hrănit. Ar putea însemna de asemenea, că bebelușul are colici sau suferă de tulburări digestive.

Un alt motiv foarte obișnuit pentru arcuirea spatelui de către copiii mai în vârstă este atunci când sunt frustrați, supărați sau obosiți.

2. Lovirea constantă.


Claire Mccarthy profesor asistent de pediatrie la Facultatea de Medicină Harvard din cadrul Spitalului de copii din Boston a spus că dacă pare ferit și zâmbitor copilul, cel mai probabil este că vrea să se joace.Dacă este agitat, atunci sunt șanse mari ca ceva să-l deranjeze, cum ar fi un scutec murdar, un scaun de mașină înghesuit sau ceva de genul acesta.

3. Mișcări ritmice din cap.


Catherine Nelson, medic pediatru la Centrul Medical din Valea Santa Clara din California, a declarat că bebelușii găsesc această mișcare ritmică din cap liniștită și relaxantă. Însă, cu toate acestea, acest obicei nu este întotdeauna jucăuș. Dacă bebelușul tău mișcă din cap pentru perioade lungide timp, în loc să se joace cu jucăriile sale, atunci ar trebui să-l duceți la un medic pediatru pentru un examen.Majoritatea copiilor renunță la acest comportament până la vărsta de trei ani.

4. Se prind de urechi.


Dacă copiii se prind de urechi, nu înseamnă neapart că au o anumită înfecție a urechii sau ceva legat de asta.Mulți părinți sar rapid la această concluzie, dar de cele mai multe ori bebelușul tocmai și-a dat seamna că are urechi și se joacă cu ele.Doctorii spun de asemenea, că poate fi și cauza creșterii dinților, mai ales atunci când sosesc molarii de un an.

5. Stângerea pumnului.


Stângerea pumnului este un semn că bebelușul este extrem de stresat din cauza foamei. În cazul în care vedeți că copilul dvs. face acest lucru, chiar dacă nu plânge, să știți că ar trebui să-l hrăniți imediat.

6. Îndoirea genunchilor.


Semnul unui copil care își îndoaie genunchii spre stomac, înseamnă că au unele probleme digestive, cum ar fi constipația, senzația de neliniște a gazelor sau a stomacului, sau constipație.Dacă semnul persistă, consultați un medic pediatru.

loading...

Add comment