Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fata de la țară cu 10 pe linie la Evaluarea Națională:„Tot timpul mi-am dorit să merg la mare.O să ajung într-o bună zi”

În județul Olt 8 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională, iar Cristina, fata dintr-o localitate de pe lângă Corabia, Orlea, este una dintre aceștia.Fata a făcut-o mândră pe mama ei, care a plâns de bucurie la aflarea rezultatelor.Diriginta ei, profesoara Doina Dima a spus despre aceasta că este un copil deosebit, care a învățat până în ultima ei zi de școală și niciodată n-a considerat că este prea mult.Cristina Postelnicu nu a făcut nici meditații,iar dacă un profesor îi dădea să rezolve o dată cinci teste, ea le rezolva pe toate, fără să se plângă.

Ea a avut 10 în toți anii de gimnaziu, era oarecum un rezultat așteptat.M-am bucurat, dar știți cum? Din tot sufletul, din tot sufletul”, a declarat diriginta fetei, care la ultima discuție privind orientarea în carieră a aflat de la elevă că și-ar dori să meargă la Filologie,la un liceu din Craiova, iar mai târziu să urmeze Facultatea de Jurnalism.

Cristina Postelnicu a participat doi ani la rând și la Olimpiada Națională de Limba română, unde a obținut al doilea punctaj la nivel de județ.A depus mult efort și se poate mândri cu premii la mai toate disciplinele la diferite concursuri școlare.Deși este un elev model, tot a fost luată prin suprindere că a luat 10 pe linie.A fost o surpriză plăcut, deoarece nu-și imagina că va luat 10 fix la toate materiile de la Evaluarea Națională.

„Momentan nu știu exact ce am să fac, dar sper că totul va fi foarte bine. Îmi place foarte mult să călătoresc.Într-un timp îmi doream să ajung avocat sau judecător, după aceea am vrut Jurnalism, iar acum nu știu.Ar trebui să merg la Corabia la liceu,dar acum, că am luat o notă așa mare, mă mângean că poate am să merg mai departe.Deși e și o problemă, pentru că ar trebui să stau la internat”, a spus tânără elevă.

Ea nu știu încă la liceu o să meargă la departe, dar ți-ar dori la Craiova.Deși la Corabia ar fi mai ușor pentru părinți, care lucrează acolo, iar la Craiova costurile ar fi mai mari.Părinții i-au spus oricum să o sprijină în orice decizie.Mama ei a aflat de rezultatul extraordinar de la Evaluarea Națională în pauza de masă.

„Prima dată am sunat-o pe mami, era în pauza de prânz.L-am sunat și pe tata,n-a putut să răspundă,dar după m-a sunat, i-am spus și a fost foarte fericit.Ei mi-au spus că măă sprijină în orice decizie pe care o voi lua,nu-mi impun ceva”, a spus Cristina. Fata a mai zis și că și-ar dori foarte mult să vadă marea, deși este conștientă că părinților ei le-ar fi destul de greu să o ducă la mare și îi înțelege.

loading...

Add comment