Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Femeile care vorbesc mult,trăiesc mult potrivit experților

Putem începe prin a vă spune că dacă cineva s-a plâns că vorbiți prea mult, consideră că nu este nimic rău în asta, ba mai mult este o veste chiar bună.Comunicarea pe scară largă nu numai că ajută să creezi și să alimentezi legături sociale mai profunde și să te exprimi mai exact, experții cred că ar putea fi și un predictor al speranței de viață îndelungate.Studii recente, au descoperit că femeile care vorbesc mult, trăiesc mai mult.

Este un concept științific popular potrivit căruia lungimea vieții noastre depinde de genele noastre. Unii experți chiar studiază ceea ce ei numesc „gena longevității”, care este o genă responsabilă de repararea ADN-ului mai eficient. Cercetările recente sugerează că longevitatea noastră nu depinde doar de genetică, ci și de cât de mult vorbim.Un grup de oameni de știință de la Colegiul de Medicină Albert Einstein și Universitatea Yeshiva, din Statele Unite, au studiat numărul de cuvinte pe care le rostim și modul în care acestea ne afectează speranța de viață.Aceștia au descoperit că persoanele care comunică cu prietenii, familia, prezintă comportamente și idei mai tolerabile, pozitive și mai optimiste, au o calitate a vieții mai bună, ceea ce le crește longevitatea.Studiul a implicat 250 de adulți cu vârste cuprinse între 95 și 100 de ani, concentrându-se pe relația dintre personalitățile lor și genetica lor. Analiza personalității a dezvăluit câteva rezultate amuzante: Oamenii care s-au perceput pe ei înșiși ca fiind mai pozitivi, s-au bucurat de mult să vorbească mult.

Și nu sunt singurii care au ajuns la această concluzie. Psihiatrul spaniol, Luis Rojas Marcos, explică într-una din cărțile sale că oamenii care vorbesc mai mult de 15.000 de cuvinte pe zi trăiesc mai mult decât cei care vorbesc mai puțin.Potrivit lui, oamenii „vorbăreți”, trăiesc simțind un sentiment de împlinire, sunt mai sănătoși și se bucură de o viață mai lungă.

Interesant este că descoperirile sale ar putea susține studiile care explică de ce femeile trăiesc mai mult decât bărbații, deoarece femeile vorbesc mai mult din cauza nivelului ridicat de proteina cunoscută sub numele de „proteina limbii”. Oamenii de știință cred că nivelul ridicat din această proteină face ca femeile să vorbească în medie de 20.000 de cuvinte pe zi, în timp ce bărbații spun doar în jur de 7.000 de cuvinte pe zi. Există o diferență de 13.000 de cuvinte demne de remarcat care ar putea avea un impact.

loading...

Add comment