Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un bătrân de 70 de ani, fără picioare, a plantat mii de copaci în satul în care locuiește

În timp ce majoritatea dintre oameni nu sunt interesați de protejarea mediului înconjurător, un bătrân de 70 de ani, fără picioare, în urma unei boli teribile, ne oferă o lecție incredibilă de viață. El a decis să planteze mii de copaci în locul unde a trăit, pentru generațiile ce vor urma.

Ma Sanxiao, în vârstă de 70 de ani, a plantat pe cont propriu până acum mai mult de 17.000 de copaci în zona Muntelui Taihang, unde își petrece toată ziua.Suferind de o boală foarte rară, încă de la stabilirea diagnosticului, medicii l-au pus să aleagă între viață sau amputarea piciorului. Bărbatul nu a stat pe gânduri și a ales viața, acceptând să trăiască fără piciorul drept.El a continuat să lupte și să-și întrețină familia, chiar dacă a rămas fără un picior.

După 20 de ani, boala s-a agrevat și l-a lovit din nou, medicii fiind nevoiți să-i amputeje și celălalt picior.Apoi după câțiva ani, bărbatul s-a decis să salveze natura, plantând pomi în locurile lipsite de vegetație din împrejurimi, ca totuși să lase ceva în urmă când nu o să mai fie.Iar astăzi, locurile lipsite de culoare și viață au devenit un adevărat paradis.

„Atâta timp cât trăiesc, voi continua să plantez copaci pentru generațiile viitoare”. a declarat bătrânul care a plantat mii de copaci.

Guvernul chinez a ajuns la dispoziția domnului Ma Sanxiao cu asistență financiară după ce povestea lui a fost raportată pentru prima dată.Publicitatea i-a adus și voluntari, care ajută când pot.Cât de interesantă este povestea acestui bătrânel care a reușit să împresioneze o lume întreagă.Deși trăiește doar din pensie, bătrânul a spus că nu vrea să vândă vreodată un copac.El spune că a suferit pentru acești copaci, deoarece au fost și momente când nu știa cum să salveze unii puieți de la moarte și acum sunt precum copiii săi.

loading...

Add comment