Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Doi frați geniali din Câmpulung Muscel, stundeți la Oxford. Merită să-i cunoască toată lumea.

Andreea şi Costin Oncescu, doi fraţi originari din orașul Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, sunt studenţi la Universitatea Oxford. Andreea este în ultimul an la Inginerie, are două stagii de practică la Rolls-Royce, firmă care i-a făcut şi o ofertă de muncă, iar Costin este în primul an la Informatică.Acești copii geniali sunt o adevărată mândire pentru țara noastră.

Andreea Oncescu, fata în vârstă de 22 de ani, a plecat de acasă la vărsta de doar 15 ani la București, unde a urmat cursurile Liceului Internaţional de Informatică și a obținut rezultate foarte bune.Pe lângă acestea, a participat și la diferite Olimpiade, de unde s-a întors cu premii. În 2011 a participat la Olimpiada naţională de Fizică unde a luat Locul II, iar în 2015 a reușit să ia medalia de argint.La Olimpiada naţională de Astronomie şi Astrofizică a luat în anul 2014 medalia de argint, iar în anul 2013 și 2015 a luat medalia de bronz.

Legat de experienţa de a fi studentă la Oxford, la aceeaşi universitate cu fratele său, Andreea spune că este o situaţie foarte interesantă, mai ales că în ultimii 6 ani l-a văzut pe fratele său doar în vacanţe, deoarece a plecat de acasă de la vârsta de 15 ani.Fata povestește că la Universitatea Oxford se văd foarte des, aproape zilnic, mănâncă împreună, studiază și joacă squash.De când este studentă la Universitatea Oxford, Andreea a obţinut mai multe premii şi burse importante pe Inginerie.

„Nu m-am decis dacă o să accept oferta de la Rolls Royce”, a spus fata într-un interviu acordat.Studenta eminentă a avut două internshipuri la Rolls-Royce i-au dat ocazia să afle cum este să lucrezi în industrie şi au ajutat-o să îşi dea seama de ceea ce face un inginer în viaţă de zi cu zi.Andreea a primit recent o ofertă de a se întoarce la Rolls-Royce în cadrul unui program de inginerie generală pentru cei ce termină facultatea în 2019.Acest program durează un an şi jumătate, după care, în general, devii angajat oficial al companiei .

Fratele Andreea este absolvent al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu“ din Câmpulung Muscel, Costin Oncescu în vârstă de 19 ani a obţinut de două ori medalia de bronz şi o dată argintul la Olimpiada internaţională de Informatică.În anul 2018 Costin s-a calificat împreună cu doi colegi români la finala mondială a unui concurs de programare, considerat cea mai prestigioasă competiţie de informatică. Finala concursului a avut loc la Porto, în Portugalia.

loading...

Add comment