Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pe ea nu o știe o țară întreagă.Eleva din Trușești,Botoșani cu liceul terminat cu 10 pe linie în toți anii de studiu

Este vorba despre Ines Bălănescu, o elevă de la ţară care a reușit să termine liceul cu 10 pe linie, în toți anii de studiu.Fata spune că nu a luat niciodată nota 9 și că a dus o viață normală de adolescentă.Ines a terminat clasa a XII-a la Liceul din Trușești, o comună din judeţul Botoşani.

Ines Bălănescu trăieşte la ţară, în satul Truşeşti.Ea a studiat aici încă din casa I-a.Nu a fost interesată să studieze la oraș.Ea a învățat încă de mică bine, pentru a putea ajunge acolo unde își dorește.

„Contează mai mult dacă tu vrei să înveţi. Aici, la ţară, elevii, în multe cazuri, îşi dau silinţa, sunt motivaţi să ajungă ceva, au un scop bine definit”, spune Ines.

Ines visează să ajungă medic încă de mică, iar familia a fost cea care a sprijinit-o în toți acești ani să-și urmeze visul.

„Pentru mine nu au contat notele, ci dorinţa de a şti şi mai ales de a mă pregăti pentru materiile care mi-au plăcut mai mult, adică biologia şi engleza. Iar ca să te pregăteşti cum trebuie este nevoie de multă muncă şi consecvenţă. Am fost motivată şi tot timpul m-a sprijinit familia. Mi-a plăcut mereu să învăţ”, spune Ines.

„Trebuie să ştii ce vrei să faci, ce vrei să devii. Eu îmi doresc să urmez Facultatea de Medicină de la Iaşi. Îmi place biologia şi vreau să ajungă un medic bun. Tocmai de aceea trebuie lucrat în plus la materiile preferate şi trebuie să te axezi pe ceea ce doreşti să devii, ce-ţi va trebui mai departe. Pentru note ajunge să înveţi ce se predă la clase. Pentru că testele se dau din materia predată. Dar pentru performanţă în anumite domenii trebuie să înveţi în plus. Depinde ce-ţi doreşti”, a mai spus tânăra elevă.

Ea mărturisește că nu a fost niciodată „un şoarece de bibliotecă”, ci a știut să îmbine întotdeauna munca cu relaxarea şi cu activităţile obişnuite de adolescent.De aceea a ajuns aici.

„Mereu am avut timp de relaxare. Chiar am observat că dacă îmbinam învăţatul cu ieşitul afară, cu un film, cu cititul, învăţ mult mai bine, am alt randament. Performanţa necesită şi timp liber, timp petrecut cu familia, să-şi urmezi pasiunile. Un program bine pus la punct te ajută să te ţii de ce ţi-ai propus şi totodată să ai timp şi de relaxare, pe scurt să ai randament bun. ”, afirmă Ines.

loading...

Add comment