Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
matu stoian

Doliu în lumea muzicii.Interpretul de muzică populară Petrică Mâţu Stoian s-a stins din viață

Petrică Mâţu Stoian s-a născut la 18 septembrie 1960 în Isverna, Plaiul Cloşanilor, judeţul Mehedinţi.Interpretul de muzică populară a încântat inimile românilor la atâtea evenimente și festivaluri de folclor unde fost prezent, câștigând și o serie de premii și distincții.În cariera sa artistică, Stoian a lansat zece albume proprii.A fost unul dintre cei mai apreciaţi şi respectaţi cântăreţi de muzică populară, datorită talentului său și carismei cu care se prezenta de fiecare dată în societate.

A studiat Conservatorul și a făcut parte din Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului în 1995, şi apoi a fost angajat al Ansamblului Maria Tănase din Craiova, oraş în care a și locuit până în prezent.

Ultimele zile de viață și le-a petrecut la o clinică privată din Caraş-Severin, unde făcea un tratament post-covid. Starea lui s-a agravat, iar sâmbătă dimineață a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Reșița.Potrivit Antena3, el avea o bronhopneumonie după ce ar fi fost infectat cu noul virus şi cu stare septică.Medicul Cosmin Librimir a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.Când a ajuns la spitalul din Reșița, Petrică Mâțu Stoian se era în șoc septic ceea ce înseamnă că organele îi erau foarte afectate și începeau să cedeze rând pe rând. Artistul a fost intubat pentru că nu a suportat mască de oxigen, iar la scurt timp după acestea, a încetat din viață la vârsta de 61 de ani.Se pare că artistul ar fi fost și imunizat cu ambele doze.

Ultima sa postare de pe contul său de socializare a fost pe data de 27 octombrie și suna cam așa: „Profitați din plin de toate momentele vieții!”, scria rapsodul, iar melodia pe care o recomanda era „De-aș mai fi băiat odată”. Ba mai mult, în urmă cu o săptămână acesta fusese la cimitirul Ungureni din Craiov, unde și-a făcut un loc de veci.

Vestea a fost foarte tristă pentru toți românii care îl îndrăgeau, dar și pentru colegii săi de breaslă. Astistul a fost foarte îndrăgit de cei din jur.Într-o intervenție telefonică la România TV, Constantin Enceanu, colegul său a izbucnit în lacrimi, deoarece a fost extrem de afectat de această veste, fiind unul dintre cei mai buni prieteni.Și Niculina Stoican, îndrăgita artistă de muzică populară, este profund îndurerată la aflarea veștii.Niculina Stoican și Petrică Mîțu Stoian împărtășeau o frumoasă prietenie, așa că interpreta de muzică populară nu își poate reveni din șoc.

A mai urcat la cer o stea după această veste tristă.

loading...

Add comment