Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dăruiește din puținul tău și celui sărac

Nu contează cât ai sau ce ai, contează să fii bun să să dăruiești și celor din jur din puținul pe care îl ai. O să începem prin a prezenta o întâmplare cu învățături.

Într-o zi, un băiat sărac, care vindea pe stradă și din casă în casă ziare, pentru a-și putea plăti școala, s-a căutat prin buzunare pentru că îi era foame. A găsit câțiva bănuți, dar nu îi ajungeau să-și cumpere mâncare. A mai mers la ușa unei familii, gândindu-se că poate mai vinde un ziar și îi ajunge să-și cumpere ceva de mâncare.

I-a deschis ușa o tânără frumoasă, care l-a întrebat de ce are nevoie.El rușinat, a lăsat privirea în jos și a spus că are nevoie de un pahar cu apă, dacă se poate. Frumoasa fată și-a dat seama că este sarac și că ii este foame și rușine să o spună, așa că i-a adus un pahar mare cu lapte și i-a făcut un sandwich. Băiatul a băut laptele, iar sandwich-ul l-a băgat în buzunar.A întrebat-o pe fata câți bani să-i dea. Aceasta a spus că nu are nevoie de nimic, pentru că mama a învățat-o să nu accepte niciodată bani pentru lucrurile mărunte care le face.Băiatul i-a mulțumit din inimă și a plecat spre casa lui. Pe drum, a scos sandwich-ul din buzunar și a inceput să-l mănânce cu poftă.Nu doar ca se simtea mai puternic, ci avea si mai multa credinta in Dumnezeu. Era pregatit sa lupte pentru a se descurca in viata.

Anii au trecut, iar tânără care l-a ajutat a ajuns să fie grav bolnavă.Medicii din localitate nu au stiut ce sa ii faca, asa ca au trimis-o intr-un oras mai mare, cu specialisti care au studiat boala ei rara.Băiatul sărac era unul dintre specialiști.Când a aflat de unde este fata, a mers repede în salon să o vadă. El a recunoscut-o imediat. Era frumoasa fată care îl servise cu un pahar de lapte și sandwich exact în momentul când era gata să renunțe.

A încercat să facă tot posibilul să o ajute pe femei să se facă bine. Într-un final a descoperit boala rară de care suferea femeia și i-a administrat rapid un tratament. El a platit toate cheltuielile de spitalizare ale femeii, apoi a trimis dosarul de externare catre femeie.Cand a primit dosarul, tânara era speriata, deoarece se aștepta sa plateasca o sumă destul de mare pentru ea. In cele din urma s-a uitat în dosar și a găsit un biletel mic, pe care erau scrise urmatoarele:
“Factura achitata integral in urma cu multi ani…cu un pahar de lapte.”

loading...

Add comment