Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Trucuri simple care vă ajută să aveți hainele curate și plăcut mirositoare

A face rufele să arate ca noi și să miroase bine pare a fi destul de ușor. Chiar dacă inginerii inventează mereu aparate noi de uz casnic și acum există chiar și un tip de mașină de spălat care poate fi controlată de la distanță, acest proces nu este încă plăcut. Potrivit statisticilor, femeile petrec aproximativ 17 minute pe zi spălând rufele. În acest articol, vom împărtăși câteva trucuri care pot reduce în mod semnificativ timpul petrecut pentru sortarea, spălarea și uscarea rufelor.

1. Utilizați apă de gură pentru a curăța mașina de spălat.


Mașinile de spălat trebuie dezinfectate în mod regulat pentru a continua să funcționeze la nivelul la care se presupune că ar trebui să funcționeze. Există detergenți speciali pe care îi puteți cumpăra, dar puteți folosi și apă de gură regulată – adăugați doar o jumătate de pahar în zona în care introduceți de obicei detergentul în mașina de spălat și începeți ciclul complet de spălare. Ciuperca, mucegaiul și bacteriile dăunătoare vor fi distruse.

2. Folosiți săculeți speciali la spălarea șosetelor.


Mulți oameni s-au aflat într-o situație în care șosetele lor au dispărut în mașina de spălat.Dar gospodinele experimentate recomanda cumpararea de saci speciali pentru a spala bucati mici de imbracaminte pentru fiecare membru al familiei. În acest caz, problema hainelor pierdute va fi rezolvată fără dificultăți.

3. Puneți niște pilule de aspirină în mașina de spălat pentru a vă albi hainele.


Unii oameni încearcă să evite purtarea de haine albe din cauza petelor galbene de transpirație care apar adesea. Dacă ți-a fost frică vreodată să strici o cămașă frumoasă și albă, atunci avem niște vești bune pentru tine! Punerea mai multor pastile de aspirină în mașina de spălat poate ajuta la albirea albului datorită acidului salicilic. Așa că ajungeți la cămașa voastră favorită și știți că petele galbene de transpirație sunt un lucru din trecut!

4. Nu lăsați prea mult timp hainele afară la uscat.


Nu lăsați hainele afară la uscat mai mult decât este necesar deoarece țesătura devine rezistentă la impactul termic. În unele cazuri foarte dificile, chiar și un fier cu un vapor nu vă va ajuta. Este mai ușor să călcați hainele umede. Și dacă hainele voastre depășesc, doar stropiți puțin apă.

5. Nu folosiți balsam când spălați haine albe.


Gospodinele experimentate nu vă recomandă să adăugați balsam atunci când spălați ceva alb, deoarece nu permite hainelor să devină cât mai albe. Dacă scopul dvs. este de a vă face hainele să fie strălucitor de alb, atunci trebuie să utilizați un înălbitor special în locul detergentului și balsamului obișnuit. Alte componente nu lasă blenderul să funcționeze cât mai bine.

6. Folosiți spumă de bărbierit pentru a elimina petele de machiaj.


Uneori este imposibil să scapi de petele de machiaj deoarece unele pete de fond de ten și unele tipuri de ruj pot rămâne pe hainele tale pentru totdeauna.Cu toate acestea, pentru a elimina machiajul, puteți pune o cremă de bărbierit obișnuită pe pată și pur și simplu spălați hainele în mod normal .

7. Folosiți apă rece pentru a spăla șosetele murdare.


Nu puteți spăla ciorapii în apă fierbinte, deoarece cea mai mare parte a murdăriei, cum ar fi sudoarea este pe bază de proteine. Dacă aplicați o temperatură foarte caldă unor astfel de murdărie, aceasta va rămâne întotdeauna în șosete. De aceea, indiferent de ceea ce cred majoritatea oamenilor, este bine să spălați șosetele în apă rece.

8. Îndepărtați petele încăpățânate cu un uscător de păr.


Pentru a scăpa de petele vechi care nu sunt pe bază de proteine, cum ar fi din iarbă, sol sau suc, le puteți încălzi cu un uscător de păr și pune un pic de detergent pe loc. După aceasta, puteți pune articolul de îmbrăcăminte în mașina de spălat. Încălzirea petelor va ajuta ingredientele detergentului să funcționeze mai eficient.

loading...

Add comment