Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

E demonstrat știintific: al doilea copil este mai năzdrăvan decât primul

Dacă ați observat vreodată că cel de-al doilea copil dintr-o familie este de obicei mai rău și răzvrătit decât primul, este pentru că așa este. Studiile recente au confirmat mitul potrivit căruia cel de-al doilea copil tinde să fie mai greu de manevrat, mai ales dacă este un băiat, iar ordinea nașterii unei persoane îi influențează personalitatea și viața.În continuare vom detalia această poveste și câteva sfaturi despre cum să împiedicați copilul să devină neascultător.

În 2005, un grup de cercetători de la Universitatea din California, Los Angeles, condus de Dr. E. Black, a publicat un studiu al cărui rezultate au fost neașteptate: copiii născuți după primii frați aveau adesea mai puțin succes la școală și la locul de muncă decât frații lor mai în vârstă.
Descoperirea a fost destul de surprinzătoare, deoarece copiii care au fost analizați au venit din familii în care părinții au oferit copiilor lor oportunități educaționale egale. Dar totul a devenit clar datorită studiului făcut de economiști de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT).

Dr. Doyle și echipa sa au descoperit că copiii de altădată aveau 40% mai multe șanse de a avea probleme cu legea decât frații lor mai mari, confirmând constatările colegilor lor despre dezavantajele de a fi al doilea.Cu toate acestea, motivul nu a avut nimic de-a face cu problemele de sănătate sau cu un nivel mai scăzut de educație. Totul se referea la părinți și la fratele mai în vârstă.

Odată ce cel de-al doilea copil ajunge în familie, părinții au avut deja practică cu primul și își micșorează puțin paza. „Primii născuți au modele de tip adulți. Iar al doilea, copiii născuți mai târziu au modele de rol, care sunt puțin iraționali de 2 ani, știi, frații lor mai în vârstă „, a explicat Dr. Doyle într-un interviu.

Se recomandă să se depună eforturi pentru a acorda mai multă atenție copiilor de a doua generație și pentru a controla influențele fraților lor mai mari, astfel încât al doilea copil să nu devină tulburător. Nu uitați să le permiteți să fie cine sunt.

loading...

Add comment