Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Radu Mazăre a fost capturat în Madagascar. Vezi ce i se pregătește fostului primar al Constanței în țară

Fostul primar al orașului Constanța a fost reținut astăzi de autoritățile din Madagascar.Acesta a fost condamnat prima dată la o pedeapsă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedarea plajelor, iar în urmă cu doar câteva zile, în data de 3 mai 2019 acesta a mai primit o condamnare de 9 ani şi 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”, sentinţă care poate fi atacată cu apel la completul de 5 judecatori. Acum se află în custodia autorităţilor din Madagascar.

Autorităţile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională faptul că un cetățean român urmărit, a fost arestat la data de 8 Mai 2019, pentru o periodată de 6 zile, a anunţat Poliţia Română. În continuare, autorităţile române vor începe procedurile de extrădare a lui.

Fostul primar a plecat în Madagascar încă de la sfârșitul anului 2017, când pe numele său fusese emis un mandat de arestare internațional. Radu Mazăre a cerut azil politic în Madagascar, acolo unde fostul edil deține și un resort.Mica insulă din Oceanul Indian este o iubire mai veche a lui Mazăre. Acolo şi-a petrecut multe vacanţe și a început o afacere legată de kite-surfing. Mazăre a trimis în țară acum câteva luni și o scrisoare, adresată celor doi avocaţi ai săi, dar şi „tuturor autorităţilor interesate din România” în care spunea că nu mare are de gând să se întoarcă prea repede în România.

„Sunt o ţintă politică a Statului paralel şi în România nu am nicio şansă să beneficiez de o Justiţie corectă. Am decis să solicit azil politic în Republica Madagascar. Atunci când în România va ajunge o Justiţie reală, mă voi întoarce”, spune fostul edil.

Înalta Curte a mai decis ulterior și confiscarea de la Radu Mazare si de la Sorin Strustinsky suma de 20.410.256,8 lei.

loading...

Add comment