Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Morgan Freeman transformă ferma lui de 124 de hectare într-un sanctuar de albine pentru a salva planeta

În ultimele decenii, agricultorii și oamenii de știință au observat o scădere dramatică a populației de albine din lume. În SUA, numărul de colonii de albine active pe hectar a scăzut cu 90% din 1962. Pierdem albinele din cauza schimbărilor climatice, a pesticidelor și a unei reduceri globale a habitatelor lor naturale.Există unii oameni care nu pot sta în tâcere și se luptă pentru albine și încearcă să le revigoreze în orice mod posibil. Actorul celebru Morgan Freeman este unul dintre acești oameni. El încearcă să salveze albinele, și iată cum o face.

Morgan Freeman încearcă să oprească reducerea populației de albine, transformând ferma lui din Mississippi într-un paradis al albinelor.

Morgan Freeman a început să fie interesat de apicultură prima dată, în 2014, când a luat-o ca pe un hobby, ca rezultat al unei pierderi masive de albine care s-a întâmplat pe vremea aceea în SUA. De atunci, Morgan a importat mai mult de 26 de stupi de albine din Arkansas la ferma lui de 124 hectare din Mississippi, care s-a transformat intr-un paradis pentru albine, cu trifoi magnolii si lavanda.

Morgan Freeman s-a alăturat mai apoi mișcării globale în sprijinul conservării albinelor și continuă să sporească gradul de conștientizare, spunând oamenilor cât de importantă este menținerea albinelor în viață. „Există un efort pentru aducerea albinelor pe planetă … Nu ne dăm seama că acestea sunt fundația , cred, a creșterii planetei, a vegetației”, a spus Freeman într-unul din interviurile sale.

De ce este atât de important să ajuți albinele să supraviețuiască?


Mierea efectuează aproximativ 80% din polenizarea din lume. Imaginați-vă: o colonie de albine poate poleniza aproximativ 300 de milioane de flori pe zi. Albinele polenizează majoritatea fructelor, fructelor cu coajă lemnoasă și legumelor pe care le consumăm și fără aceste insecte incredibile, oamenii ca specie vor fi pusi pe punctul de a dispărea . Utilizarea pe scară largă a substanțelor chimice, schimbările climatice și reducerea habitatelor naturale ale albinelor determină scăderea populației și este timpul să acționăm împreună și individual.

 

Fiecare dintre noi poate ajuta să salvăm aceste insecte prețioase.


Pașii majori pentru a lupta împotriva declinului global al albinelor, precum interzicerea pesticidelor care ucid albine, sunt abordate la nivel înalt, dar există lucruri pe care fiecare dintre noi le poate face. O modalitate eficientă de a revigora populațiile locale de albine este de a planta flori pe care albinele le plac, în curțile și grădinile noastre, cum ar fi echinaceea, zambilele, lavanda și altele. O idee mai inovatoare sugerează instalarea unei ” cărămizi de albine „, care va servi ca o casă de albine autonomă în casă, curte sau grădină. De asemenea, puteți încerca să creați o casă de albine din anumite matereale de bază pentru a le ajuta.

loading...

Add comment