Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un cuplu de profesori cu inimă mare. Oferă meditații gratuite pentru elevii sărmani. Pe ei de ce nu îi promovează nimeni?

Un cuplu de profesori, Mircea și Nina Nedea, unul profesor de biologie la Colegiul „Costache Negruzzi”, iar celălalt la Colegiul „Mihai Eminescu” din Iași, oferă meditații gratuite elevilor cu posibilități financiare modeste, care nu-și permit să plătească meditații pentru examenul de admitere la Facultatea de Medicină. Ei oferă în prezent meditații la biologie la 14 elevi.Cei doi soți doresc să încurajeze tinerii care visează să ajungă doctori, dar provin din familii modeste, cu posibilități financiare limitate.

Orele de pregătire la biologie se desfășoară în fiecare zi de sâmbătă dimineața.
„Anul acesta sunt doar 14 elevi înscriși, probabil se vor mai înscrie pe parcurs. Le doresc mult succes celor care s-au înscris. Ne vedem ca și în ceilalți ani, sâmbătă dimineața, ca să facem pregătirea”, a povestit doamna profesor Nina Nedea. Aceasta povestește că până acum în ultimii 5 ani, de când predă aceste meditații gratuite s-au înscris 138 de candidați, iar 64 au râmas până la final. 50 dintre aceștia sunt în prezent studenți la Facultatea de Medicină.

„Proiectul acesta va continua, ținem foarte mult la el. Vrem să ajutăm copiii care chiar au nevoie de asta. Ne mândrim că unii dintre cei pe care noi i-am pregătit se numără acum printre primii 10 studenți de la UMF”, a spus domnul profesor Mircea Nedea.

Cei doi au spus că elevii care pot beneficia de meditații gratuite sunt cei care provin din familii modeste, unde venitul lunar este sub 400 de lei pe membru de familie.Cei doi profesori merită toată admirația și respectul nostru pentru ceea ce fac, le dorim mult succes în continuare și sperăm să mediteze cât mai mulți viitori medici.

loading...

Add comment