Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Performanţă! Tibi Ușeriu a terminat ultramaratonul arctic din Canada

Tibi a terminat astăzi maratonul Yukon Arctic Ultra de la Polul Nord pe locul al doilea, după elvețianul Fabian Imheld.Tibi este mândru că a reușit să ducă la bun sfârșit această cursă infernală, deși avea probleme la stomac și o degerătură la picior.Sportivul este singurul român care a participat la Yukon Arctic până acum.Anul trecut a fost obligat să renunțe pe parcursul cursei, deoarece în timpul somnului i-au degerat degetele de la picioare.Iar acum, sportivul a parcurs aproximativ 500 de kilometri în 6 zile, 23 de ore și puțin peste 13 minute.

Tibi a avut de parcurs un traseu foarte dificil cu zapădaă până la genunchi, prin păduri și dealuri abrupte și cu temperaturi de -39 de grade Celsius.El și elvețianul au fost singurii care au trecut linia de sosire, după ce ceilalţi 21 concurenţi înscrişi în cursă au abandonat.

Tibi s-a și rătăcit la un moment dat: „La un moment dat m-am pierdut un pic, m-am oprit, mi-am făcut un foc și am luat-o pe un drum de al vânătorilor. Dar l-am sunat pe Robert și mi-a zis: Ce tot mergi înainte și înapoi. Du-te în față” a povestit Tibi familiei lui într-un apel telefonic.

Despre cursă, Tibi Ușeriu spune că nu se compară cu nimic: „Am crezut că le-am văzut pe toate, dar nu, aici a fost o experiență …. nu se compară cu nimica. Am două degerături, dar mici. Mi-au făcut check-ul, la inimă, la tot, sunt bine, pot să mă duc înapoi la Whitehourse”.

Ultramaratonistul român a câștigat până acum, de trei ori consecutiv una dintre cele mai dure curse, ultramaratonul 6633 Arctic, unde a parcurs o distanță de 566 de kilometri în 173 de ore și 44 de minute.

Tibi luptă pentru a promova proiectul ″Via Transilvanica″⁣ – o cale de drumeție de 1000 de kilometri, care va lega 10 județe ale țării.Să sperăm că într-o bună zi visul său se va împlini și vom putea parcurge traseul Via Transilvanica.Noi îi dorim succes în continuare în tot ceea ce va face și vrem să-l felicităm pe această cale că a reușit să atingă performanța de a parcurge „cursa infernului” până la capăt.

„Dragilor, Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador. La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic așa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile. Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!”, acesta a fost mesajul postat de Tibi pe o rețea de socializare.

loading...

Add comment