Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini

Alin Nica, primarul comunei Dudeștii Noi, județul Timiș, în vârstă de 23 de ani din România a uimit o țară întreagă cu ceea ce a făcut.Edilul a investit 10 milioane de euro, proveniți din fonduri europene, în infrastructură și a atras investitori străini. Localnicii sunt foarte mulțumiți de tânărul primar, au vrut o schimbare și l-au ales pe Alin Nica, proaspăt ieșit de pe băncile facultății.

„La 23 de ani am fost cel mai tânăr primar din țară. Am avut poate energia și nebunia tinerească de a mă băga cu capul înainte în ceva ce era extrem de dificil de realizat, să iei o comună de la zero, să nu ai angajați, sediu și nici măcar scaun unde să stai”, spune primarul.

Doar câteva fotografii le mai amintește localnicilor cum arăta comuna lor înainte ca Alin Nica să devină primar.El a accesat fonduri europene de peste 10 milioane de euro, bani nerambursabili cu care a modernizat comuna. A asfaltat drumurile principale, a făcut canalizări și multe altele.Au venit și investitori străini. Un cetățean chinez, Ming Chen a ajuns în România, în urmă cu 20 de ani, a făcut afaceri în mai multe zone din țară, dar de 4 ani s-a stabilit la Dudeștii Noi, unde produce țiglă metalică. În comună mai este și o fabrică de mobilă renumită, care a angajat aproape 1000 de angajați. Ultimele statistici de la AJOFM spuneau că procentajul de șomeri din localitatea Dudeștii Noi este de 2%. Numărul firmelor din localitate a crescut din 2007, de la 15 firme, până în 2011, la 100 de firme, fabrici, magazine și buticuri.

Primarul Alin Nica a cochetat și cu muzica. A făcut un videoclip în palmares, a concurat și la Eurovision și la emisiunea „Vocea României”.

loading...

Add comment