Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Plânsul în momentele dificile vă poate ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui studiu

Persoana obișnuită plânge în jur de 16,5 galoane de lacrimi în timpul vieții, potrivit oamenilor de știință . Cu toate acestea, se pare că oamenii preferă să-și îmbutelizeze emoțiile și uneori chiar sunt rușinați de ele. Dar dacă ar fi să vă spunem că plânsul emoțional este un alt mod de a vă opri să câștigați o greutate în plus? Credem că acest fapt este de ajuns pentru a ne ajuta să găsim în cele din urmă ieșirea corectă pentru galoanele de lacrimi care sunt îngropate adânc în inimile noastre. Înțelegem cât de grele pot fi situațiile noastre de viață uneori. De aceea astăzi am decis să subliniem faptul că plânsul te poate ajuta să pierzi în greutate, conform științei.

Puteți avea îndoieli în legătură cu acest lucru fiind adevărat.

Este posibil ca unii dintre voi să nu creadă că puteți pierde în greutate lăsând emoțiile să iasă afară. Sunt prea mulți dintre noi care au trecut prin această situație și știm că este un cerc vicios: sunteți stresați, mâncați mai mult și, după câteva zile, realizați că perechea dvs. preferată de blugi este prea strâmtă . Cum ne putem aștepta la pierderea în greutate în această situație?

Dar totul depinde de locul în care este în cele din urmă cortizolul.

Se pare că nu înțelegem complet punctul. Este adevărat că cortizolul, un hormon eliberat ca răspuns la stres, este legat de obezitate.Mulți dintre noi știu că acest hormon ne ajută să luptăm cu tot ceea ce este nervos sau stresant. Problema aici este că în zilele noastre oamenii nu se luptă fizic pentru supraviețuire, ci preferă să stea și să mănânce în furia și frustrarea lor. Ca urmare, corpul nostru crede că am folosit câteva calorii pentru a face față stresorilor noștri și că trebuie să le refacem , chiar dacă nu am făcut-o.

Între timp, oamenii de știință au descoperit că lacrimile emoționale conțin hormoni care măresc nivelul cortizolului. Acestea sunt prolactina, leu-encefalina și adrenocorticotropina (denumită și ACTH). Toate acestea sunt produse atunci când suntem sub presiune.Deci, atunci când nu ne suprimăm emoțiile și plângem fizic, acești hormoni sunt eliberați și nivelul cortizolului nostru se reduce . Ca urmare, corpul nostru primește semnalul că nu trebuie să menținem grăsime de când situația stresantă se termină acum.

Acum vedeți că cercul vicios este doar vicios pentru că nu știm cum să diminuăm nivelul cortizolului nostru . De aceea tindem să ne mâncăm sentimentele și să câștigăm și mai multă greutate. Datorită științei, am descoperit secretul pierderii de greutate în situații dificile. Totul depinde de locul în care sunt în cele din urmă hormonii de stres – în interiorul sau în afara corpului nostru.

Trișatul nu vă ajută!

Dacă sunteți un bun interpret și puteți stoarce o lacrimă sau speranța de a plânge în timp ce tăiați o ceapă, acest lucru nu va avea nici un beneficiu. Numai lacrimile cauzate de emoții reale conțin hormonii necesari.

Oamenii de stiinta adauga, de asemenea, ca cel mai bun moment sa plangeti lacrimile voastre emotionale este de la aproximativ 7-10 pm Acesta este momentul in care oamenii sunt cel mai probabil sa fie cu cei pe care ii iubesc sau vizionand un film care ii poate face sa planga.

Deci, dacă relația ta s-a terminat sau dacă treci prin orice altă perioadă dificilă, încearcă să renunți la toate. O sesiune bună de plâns este cea mai eficientă metodă de a ne liniștea mintea și de a face un nou început cu corpul vostru.

loading...

Add comment