Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„O femeie mai poți găsi, dar o soție, mai greu.” Mircea Albulescu spunea că nu dorește nimănui singurătatea

Mircea Albulescu a fost un actor român, profesor universitar- doctor în arte, publicist, poet, prozator și membru al Uniunii Scriitorilor. În iunie 2013 și-a anunțat retragerea din viața artistică.Iar în 2016, a încetat din viață la vârsta de 81 de ani.

După pierdea soției sale, el s-a refugiat în teatru și poezie. Mircea spunea că cel mai sigur moment al vieții este m0artea.Și cea mai mare tristețe a lui a fost sigurătatea. Atunci când soția lui a decedat a fost un moment foarte greu de suport pentru marele actor.A fost împreună cu soția sa 55 de ani și după ce ea nu a mai fost, oriunde în casă găsea un lucru de-al ei, era dependent de ea.

„După pierderea ei, am aruncat tot pe geam, nu a mai rămas nimic, dar chiar nimic din mobilierul vechi. Am spart uși, am dărâmat pereți, am făcut alți pereți, alt birou.Am proiectat o oglindă, mobilă, care se mișcă dintr-o parte în alta, într-un perete, Oglinda e invenția mea. Am dat și cărțile, le-am păstrat doar pe ale mele și volumele de specialitate. Poveștile altora nu le-am păstrat, îmi ajung poveștile mele, chiar dacă sunt vesel, sau dacă vreau să plâng sunt eu cu mine însumi”,a spus actorul.

El a spus: „o femeie mai poți găsi, dar o soție, mai greu.” Mircea Albulescu povestește că el a ajuns să aibă o relație foarte specială cu soția sa. Și se gândește că Dumnezeu iubește mai mult oamenii pe care îi ia fulgerător de lângă noi. Și pe restul îi lasă în suferință. Dar totuși, ce vină are omul că se chinuie atât de tare? Cât de mult trebuie să lupți pentru viață?

Actorul povestește cum reușește că se întoarcă la propria sa persoană, după un rol. El spune că se întoarce acasă pe jos de la teatru și are timp să se descarce de emoție, de nervi, ceea ce-l ajută foarte mult.De exemplu, la comedia franceză vin cabinierele cu o sticlă de șampanie după spectacol. Bei un pahar de șampanie, poți să-l bei și pe al doilea, mai bin spectatori cu care să vorbești și altfel trece timpul.Acest lucru îl ajută foarte mult, îl distrage și nu revine brusc cu picioarele pe pământ.

loading...

Add comment