Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O capră neagră cu piciorul rupt,a fost cărată într-un rucsac și dusă la medicul veterinar

În apropiere de vecinătatea Cabanei Mălăiești, Râșnov, doi angajați de la Salvamont, tată și fiu, au găsit o capră neagră cu un picior fracturat, pe care au salvat-o.Capra nu mai putea să sară, de aceea, cei doi bărbați nu au stat pe gânduri, au pus capra de aproximativ 50 de kilograme în rucsac și au cărat-o pe munte câțiva kilometrii, până într-o zonă accesibilă, unde i-a așteptat o mașină.Capra a stat cuminte tot drumul și nu a fost deloc agresivă cu cei doi.

Animalul a fost dus la veterinar și a fost operat.Medicii veterinari vor analiza modul în care capra a fost rănită și vor decide unde va putea să supraviețuiască în continuare, în siguranță. Potrivit estimărilor din anul 2016, în România trăiesc în jur de 7.700 de exemplare de capră neagră.Capra neagră trăiește de obicei în regiunile înalte stâncoase și greu accesibile.Ea este un animal protejat de lege în țara noastră, declarat monument al naturii. Ea trăiește până la 20 de ani și chiar peste.

Capra neagra este un animal pe care orice iubitor de munte dorește să-l vadă. Sunt foarte rare de întâlnit.Dușmanii din pădure ai acestui animal sunt lupul, râsul, ursul și acvila. Totuși, cel mai aprig inamic al caprei este omul. Deși este protejată de lege, de multe ori capra neagra este vânată ilegal.În luna februarie, un exemplar de capră neagră, animal protejat de lege și pe cale de dispariție în România, a fost descoperită în curtea unor săteni din Argeș.

Din păcate, aceste lucruri nu se pot schimba de pe o zi, pe alta.Dar, noi ca oameni, putem fi mai buni și să protejăm natura și viețuitoarele ei.Pădurea este o sursă de medicamente și remedii naturale, care găzduiește diferite specii de animale, păsări și vegetație deosebit de variată.De asemenea, este un loc de relaxare cu peisaje deosebite, care ne protejează împotriva schimbărilor climatice, eroziunile și alunecărilor de teren.

loading...

Add comment