Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O insulă grecească devine prima insulă fără muguri de țigară din lume și interzice total fumatul

Mai mult de 60 de milioane de țigări au fost colectate de la mare în ultimul deceniu. Potrivit Ocean Conservancy , țigările sunt sursa numărul unu de deșeuri oceanice. „Fluturele din Marea Egee de Sud”, porecla insulei grecești Astypalea, a stabilit obiectivul de a deveni prima insulă din lume care interzice fumatul.

Multe plaje grecești sunt pline cu gunoi, inclusiv așternut de țigări. În fiecare an, o echipă de voluntari de la o organizație non-profit din Grecia curăță plajele din întreaga țară.Primarul insulei a vorbit despre viziunea „Astypalea fără țigări”, spunând: „Este o alegere conștientă a locuitorilor și a vizitatorilor, nu ca rezultat al măsurilor de politică”. Au creat chiar și un hashtag pentru a-și promova viziunea #ASTYPALEASMOKEFREE.

Atât locuitorii insulei cât și autoritățile locale încurajează vizitatorii să renunțe la fumat, să-și axeze energia pe obiceiuri mai sănătoase, cum ar fi ciclismul, și să devină parte a culturii lor fără fum. Un fapt ciudat, dar interesant, legat de acest proiect este că această campanie a unei mici insule este sponsorizată de cea mai mare companie grecească de tutun numită Papastratos. Urmărind un viitor fără fum, Astypalea se concentrează pe promovarea bunăstării și a unei vieți sănătoase de calitate pentru oamenii și turiștii săi care vizitează frumoasa insulă și pentru a spori gradul de conștientizare cu privire la poluarea plajelor cauzate de țigările.

Grecia se situează printre primele țări cu cea mai mare rată a consumului de tutun din Europa. De asemenea, este considerată oaia neagră din Europa pentru că nu respectă legi restrictive în ceea ce privește fumatul în spații publice și private.În timpul unui interviu , primarul insulei a fost întrebat dacă fumătorii sunt acum nedoriți în Astypalea. Raspunsul lui: „Nu, desigur nu! Dimpotrivă, dimpotrivă. Salutăm fumătorii și sperăm că dacă rămân, cel puțin pentru puțin timp, pe o insulă fără fumat, poate vor decide să renunțe la fumat și să se alăture unui mod de viață mai sănătos. “

loading...

Add comment