Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
imo-2022

Copiii de aur a României se fac remarcați peste hotare.România, pe primul loc la Olimpiada Internațională de Matematică de la Oslo.

Olimpiada Internațională de Matematică este o competiție pentru liceeni, iar fiecare țară poate trimite până la 6 participanți.Anul acesta a avut loc la Oslo în Norvegia și au participat 105 țări. Doi ani concursul s-a ținut în mediul online din cauza restricțiilor.Prima OMI a avut loc în anul 1959 în România, la care au participat 7 țări. S-a extins treptat în peste 100 de țări de pe 5 continente.Echipa de matematică a României a venit acasă cu locul I în Europa și locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internațională de Matematică din acest an.

Olimpiada Internațională de Matematică este una dintre cele mai prestigioase competiții de matematică din lume.Iar tinerii români au reușit să câștige locul I în Europa.Este o performanță impresionantă pentru echipa României.Olimpiada Internațională de Matematică din acest an continuă să arate calitatea învățământului general din țară, chiar și după trei ani de perturbări severe cauzate de restricții.Este cea mai bună performanță pentru echipa României din ultimii 20 de ani.Echipa câștigătoare a fost formată din 6 tineri români: Robert Dragomirescu, David-Andrei Anghel, Andrei Moldovan, Vlad – Titus Spătaru, Andrei-Giovani Chiriță și Radu-Andrei Lecoiu.Primii doi au luat medalia de aur, iar ceilalți patru medalii de argint.Lotul olimpic de matematică al României este coordonat de profesorii Cătălin-Liviu Gherghe și Marius Perianu.Echipa României a reușit să obțină un punctaj de 194 de puncte, care este cel mai mare punctaj al lotului român de olimpici la matematică din anul 1995 până în prezent.

IMO este o competiție anuală la nivel mondial pentru elevi de liceu excepțional de talentați.Provocarea Internațională a Olimpiadei de Matematică oferă teste captivante de matematică și strategie de conținut.Ediția din acest an a fost cea de-a 63-a Olimpiada Internațională de Matematică (IMO).După cum se arată pe site-ul oficial al IMO, la nivel mondial Echipa China a terminat clasamentul IMO 2022 pe locul 1, luând aurul pentru al patrulea an consecutiv .Anul acesta un total de 104 țări și regiuni au trimis echipe cu 589 de studenți să participe la competiția din acest an.China a participat pentru prima dată la IMO în 1985. Echipa Chinei a câștigat un total de 174 de medalii de aur, 36 de medalii de argint și 6 medalii de bronz.

În final, noi dorim pe această cale să le urăm mult succes în continuare la tinerii români și să aibă parte de cât mai multe reușite, pentru că merită.

loading...

Add comment