Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
hoti-de-lemne

Un polițist din Neamț a dat o lecție unui șofer care transporta lemne.A confiscat lemnul,masina și i-a dat o amendă usturătoare.

România se confruntă cu defrișarea pădurilor de peste 20 de ani de zile.Acest lucru nu mai este o noutate pentru nimeni.Iar în ciuda autorităților care spun să își fac treaba, încă se mai fac transporturi ilegale de lemne.O astfel de întâmplare a avut loc în județul Neamț,unde un polițist a depistat în trafic,un transport ilegal de lemne.

Polițistul care a depistat transportul în trafic, este din comuna Stefan cel Mare.În momentul când a oprit mașina și i-a spus șoferului despre ce este vorba, acesta ar fi încercat să-i ofere polițistului suma de 3000 de lei pentru a închide ochii și a-l lăsa să-și vadă de drum.Polițistul însă a refuzat categoric această „ofertă” și totodată și-a anuntat superiorii despre acest incident.În cele din urmă, soferul cu pricina a fost amendat, i s-a confiscat mașina și a primit o amendă usturătoare în sumă de 10.000 de lei. I-a fost deschis și un dosar de urmărire penală pentru săvârsirea infractiunii de dare de mită.

Bărbatul transporta cu o utilitară material lemnos și nu deținea documente de însotire a mărfii, iar în primă fază el a sustinut că nu are astfel de acte.Politistii au verificat în baza de date a transportatorilor de material lemnos si au constatat că încărcătura nu figura în aplicatia informatică, deci nu exista aviz de însotire a mărfii.

Sustragerea de lemn din pădurile României este cel mai constant jaf petrecut pe teritoriul țirii în ultimii ani. Indiferent ce regim a fost la putere, pădurile țării nu au scăpat nedefrișate.Activiștii de mediu au încercat de-a lungul timpului să schimbe aceste lucruri.Dar în ciuda lor, fenomenul continuă în timp ce autoritățile ridică impasibile din umeri.

Din păcate, oamenii nu își dau seama cât de mult rău produce pe viitor defrișarea pădurilor.Pădurile ne protejează împotriva schimbărilor climatice.Defrișarea conduce la crearea unor mari dezechilibre în natură.Speciile de animale sunt afectate de defrisarea padurilor deoarece, isi pierd din habitatul natural, hrana se imputineaza,si conditiile lor de viata sunt mai complicate deoarece copacii ofereau o anumita protectie.Toate aceste motive ar trebui să ne facă să ne gândim la cât mai multe metode pentru a opri defrișarea și a proteja cât mai mult posibil natura. Protejarea naturii ar trebui sa fie pentru fiecare dintre noi un mod de viață.

loading...

Add comment