Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
david-popovici

David Popovici a obținut medalia de aur la Campionatele Europene de natație din Rusia

Tânărul adolescent de doar 17 ani, a reușit să devină primul înotător român campion european în bazin scurt la seniori, după ce a câștigat finala la Campionatele Europene de natație de la Kazan, Rusia.În finala de 200 m liber, David a fost urmat de olandezii Luc Kroon și Stan Pijnenburg.Este prima medalie pentru David la această competiție și a treia pentru delegația României.Delegația României a mai cucerit un argint și un bronz prin Robert Glință, la 100 m spate și 50 m spate.David și Robert sunt doi sportivi de excepție care țin România în topurile sportive.

David e elev la Liceul „George Coșbuc”, bilingv, româno-englez.El a început să practice înotul de când avea doar patru ani, la recomandarea medicului, fiind diagnosticat cu scolioză.L-a avut ca antrenor pe Adrian Rădulescu, cel care îl pregătește și în prezent.Tânărul înotător spune că între el și antrenor există o relație de prietenie bazată pe respect.

La 10 ani a reușit să obțină primul record național în proba de 50 de metri spate.Apoi, au început să urmeze tot mai multe recorduri naționale.La 14 ani, a devenit cel mai rapid înotător din lume la vârsta lui, la 100 m liber.La 16 a cucerit patru medalii dintre care trei sunt de aur, doborând recordurile de viteză în probele de 100 și de 200 de metri liber, în cadrul Campionatului European de Juniori de la Roma.

Dar toate aceste performanțe vin cu multă muncă în spate.David are nouă antrenamente pe săptămână, de câte două ore fiecare. În timpul unui antrenament înoată șase kilometri.Se trezește foarte devreme, merge și la școală și la antrenamente.Iar mesele îi sunt pregătite sub indicațiile nutriționistului.

Universitățile americane îi dau târcoale lui David Popovici.Dar acesta nu știe încă unde va merge mai departe.Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei, conform spuselor antrenorului său, Adrian Rădulescu.

Înotătorul David a reușit să obțină un rezultat fabulos pentru sportul românesc la Campionatele Europene de natație, de aceea noi nu putem decât să-i urăm mult succes și încurajări în continuare.David este un fenomen în natația românească și ne mândrim de fiecare dată cu el că este român!

loading...

Add comment