Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
antonia-popescu

Antonia Popescu,tânăra româncă campioană mondială la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală 2022 de la Dubai

Începem anul 2022 în forță cu tineri români campioni care sunt o mândrie pentru țara noastră.De aceea, astăzi o promovăm pe tânăra românca Antonia Popescu Burchi care a reușit să obțină locul I la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală organizată la Dubai.La competiție au participat tineri din 13 țări, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Uzbekistan, Arabia Saudită, Bulgaria, Olanda, Algeria, Suedia, Nepal, Morocco, Africa de Sud, Yemen.

Toți participanții au avut de rezolvat 160 de calcule matematice care includ adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri cu numere de ordinul zecilor și sutelor cu timp limită de doar 10 minute.Antonia Popescu a folosit metoda de calcul mental japonez și a reușit să se întoarcă acasă cu locul I la categoria sa de vârstă.

Aritmetica mentală este abilitatea neprețuită de matematică de a face calcule în cap, fără a folosi vreun instrument, cum ar fi un calculator sau pix și hârtie, sau degetele. Poate fi utilă în nenumărate situații de zi cu zi, de la elaborarea celei mai bune oferte multi-cumpărare din supermarket, până la calcularea a cât timp va trebui să așteptați următorul autobuz.Aritmetica mentală ajută, de asemenea, la dezvoltarea unei înțelegeri reale a metodelor matematice de aritmetică, mai degrabă decât a face doar calcule printr-un proces de memorare.Practicarea aritmeticii mentale poate părea o muncă grea, iar pentru unii oameni cărora le este dificilă matematica le poate părea chiar o perspectivă înfricoșătoare. Dar, ca în toate lucrurile, cu cât o faci mai mult, cu atât devine mai ușor

Tânăra Antonia Popescu Burchi a câștigat concursul folosind metoda de calcul mental japonez care presupune utilizarea abacului japonez.Inițial copiii învață să efectueze calculele cu abacul japonez numit soroban, apoi ei folosesc utilizarea unei imagini mentale a unui abac.Nu mai folosesc abacul fizic.SOROBAN, cunoscut sub numele de abacul japonez în engleză, este un instrument dreptunghiular din lemn folosit pentru a face calcule bazate pe sistemul zecimal.De-a lungul perioadei de timp, Soroban a considerat nu doar un instrument de calcul, ci și un instrument de antrenament al creierului. Metoda japoneză ajută la rezolvarea adunărilor, scăderilor, înmulțirilor și împărțirilor cu numere de ordinul sutelor, miilor, milioanelor, mai repede decât cu un calculator.Este o performanță uimitoare a creierului uman folosit în mod eficient.

Noi dorim pe această cale să o felicităm pe Antonia Popescu,tânăra româncă campioană mondială la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală 2022 de la Dubai.Suntem mândri de ea și de tot ceea ce a realizat până acum.Totodată dorim să-i felicităm și pe ceilalți participanți români, pentru noi toți sunt campioni, pentru că acceptă provocările cu curaj și responsabilitate.Așteptăm cu nerăbdare noile succese ale studenților noștri talentați.

loading...

Add comment