Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cel mai lung pod din lume a fost inaugurat în China

Au început să apară de la inaugurare imaginile cu cel mai lung pod din lume, care se află în China. Podul leaga China continentală de teritoriile semi-autonome Hong Kong, dar și Macao. Are 6 benzi de circulație, 4 tuneluri, unul dintre ele fiind chiar subacvatic și o lungime impresionantă, de circa 55.000 de kilometri părtrați.

Construcția celui mai lung pod din lume a durat nouă ani și traversează marea. A fost denumit ca fiind o minune inginerească, datorită tonelor de oțel folosite și altor cantități uriașe de materiale. Arhitecții au proiectat acest pod astfel încât să scurteze timpul de călătorie între Hong Kong și zona metropolitana Greater Bay Area la doar 3 ore de mers cu mașina. Pentru a putea traversa acest pod, șoferii vor avea nevoie de un permis special.

Podul nu va putea fi tranzitat de bicicliști și de pietoni. Este doar pentru mașini. Specialiștii chinezi susțin că va fi funcțional pentru următorii 120 de ani de acum încolo. Se spune că datorită arhitecturii, materialelor folosite și timpului de lucru, podul este echivalentul a 60 de turnuri Eiffel din Paris.

Acest pod a avut în vedere reducerea traficului în diferite zone ale Chinei și se pare că funcționează foarte bine, din câte au spus oficialii.

loading...

Add comment